niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny
niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny
Witam,
Cz jest mozliwosc nie podawania ceny produktu? Dla czesci produktow zalezy mi zeby nie bylo w ogole widocznej ceny.
Z gory dzieki za info
Pozdr
Lukasz
Cz jest mozliwosc nie podawania ceny produktu? Dla czesci produktow zalezy mi zeby nie bylo w ogole widocznej ceny.
Z gory dzieki za info
Pozdr
Lukasz
-
luga
- Autor tematu
Re: niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny
jak masz cos bezcennego to biore wszystko. Napisz gdzie podstawic TIRA i czy musze skladac zamowienie przez sklep 
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Z tego co wiem to: ustawienia,konfiguracja,cena widoczna tylko dla zarejestrowanych. Jednak wtedy nie widać wszystkich cen przed zalogowaniem.
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Przydała by się taka opcja. Np. opcja zaznaczenia "nie wyświetlaj ceny" w edycji produktu.
Inne opcji się doczekałem więc i ta może się pojawi
Inne opcji się doczekałem więc i ta może się pojawi
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
ja juz 2 lata czekam na to i sie nie doczekalem
tzn aby zamiast ceny mozna bylo wstawic slowo np. brak towaru 
Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
marpit napisał(a):Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.
Tu nie do końca o to chodzi że nic nie warte.
Podam przykład z mojej branży.
Mam w ofercie alarmy i sterowniki które można sobie samodzielnie zamontować w aucie czyli dostępne dla wszystkich. Mam też autoalarmy bardzo skomplikowane w montażu przy których zamiast ceny mógłby być tekst: "Tylko dla autoryzowanych warsztatów" czyli dla wybranych klientów.
Dlaczego cena niewidoczna? A dlatego że są sprzedawane wraz z montażem i cena samego alarmu nie musi być jawna.
tcserwis napisał(a):marpit napisał(a):Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.
Tu nie do końca o to chodzi że nic nie warte.
Podam przykład z mojej branży.
Mam w ofercie alarmy i sterowniki które można sobie samodzielnie zamontować w aucie czyli dostępne dla wszystkich. Mam też autoalarmy bardzo skomplikowane w montażu przy których zamiast ceny mógłby być tekst: "Tylko dla autoryzowanych warsztatów" czyli dla wybranych klientów.
Dlaczego cena niewidoczna? A dlatego że są sprzedawane wraz z montażem i cena samego alarmu nie musi być jawna.
Jakoś mnie to nie przekonuje. Dlaczego niby ten tekst ma być w miejscu ceny? Opisz dokładnie produkt dla kogo on jest i co zawiera. Podaj cenę z montażem. Znając życie to montaż kosztuje "ile się powie" więc może być problem z atrakcyjnością ceny końcowej, ale to nie oznacza że nie powinno jej być.
A ja podam przykład z wczoraj. Klientka pisze do mnie czemu to kosztuje 180 zł skoro na stronie jest za 1 zł? Okazało się, że w jednej z porównywarek cena jest właśnie 1 zł. Czemu? Hm... I oczywiście chce kupić za cenę którą widzi...
Co będzie jak Twoje alarmy będą bez ceny i klienci będą pytali czy to gratisy albo czy to naprawdę nic nie kosztuje? Jak widzisz życie pokazuje, że są tacy klienci którzy tak uważają.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ale nigdzie nie ma być Cena = 0,00 zł
Po prostu zamiast ceny tekst np. "Tylko dla autoryzowanych warsztatów"
Dlaczego nie może być ceny wraz z montażem? Z dwóch powodów:
1. Bo to nie ja montuję i warsztaty montujące same określają cenę montażu.
2. Bo cena montażu może być uzależniona od modelu auta. Np. w volkswagenie podłącza się kilka przewodów i działa a np. w fordzie jest rzeźba na cały dzień by to podłączyć.
Ja osobiście się nie upieram że tego typu opcja jest mi potrzebna w sklepie ale są strony (sklepy) gdzie tak jest i ma to uzasadnienie.
Po prostu zamiast ceny tekst np. "Tylko dla autoryzowanych warsztatów"
Dlaczego nie może być ceny wraz z montażem? Z dwóch powodów:
1. Bo to nie ja montuję i warsztaty montujące same określają cenę montażu.
2. Bo cena montażu może być uzależniona od modelu auta. Np. w volkswagenie podłącza się kilka przewodów i działa a np. w fordzie jest rzeźba na cały dzień by to podłączyć.
Ja osobiście się nie upieram że tego typu opcja jest mi potrzebna w sklepie ale są strony (sklepy) gdzie tak jest i ma to uzasadnienie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości