Aktualizacja z 1.26 do 1.31 i problem
Aktualizacja z 1.26 do 1.31 i problem
Witam
Otóż miałem funkcjonujący sklep na serwerze do jakiegoś czasu. Dodam, że wszystko chodziło dobrze stabilnie i bez zakłóceń. Po aktualizacji sklepu do wersji 1.31 zaczęły się schody sklep strasznie zwolnił przy ładowaniu, a wiadomo od tego zależy też opinia sklepu. Czasami całkowicie zrywało połączenie. Administrator serwera nie zauważył większych problemów, jedynie obciążenie serwera apache. Po zainstalowaniu (nie aktualizacji) skryptu całkowicie czystego bez żadnej bazy, totalnie nic jest taka sama sytuacja. Ma ktoś jakiś pomysł bo sprawa dosyć pilna bo jesteśmy przed wdrożeniem grafiki przez zewnętrzną firmę, a później nie chce sytuacji, że trzeba będzie jednak sklep od nowa stawiać.
Pozdrawiam i proszę o jakąs pomoc (cokolwiek i tak będzie więcej niż KQS
)
Otóż miałem funkcjonujący sklep na serwerze do jakiegoś czasu. Dodam, że wszystko chodziło dobrze stabilnie i bez zakłóceń. Po aktualizacji sklepu do wersji 1.31 zaczęły się schody sklep strasznie zwolnił przy ładowaniu, a wiadomo od tego zależy też opinia sklepu. Czasami całkowicie zrywało połączenie. Administrator serwera nie zauważył większych problemów, jedynie obciążenie serwera apache. Po zainstalowaniu (nie aktualizacji) skryptu całkowicie czystego bez żadnej bazy, totalnie nic jest taka sama sytuacja. Ma ktoś jakiś pomysł bo sprawa dosyć pilna bo jesteśmy przed wdrożeniem grafiki przez zewnętrzną firmę, a później nie chce sytuacji, że trzeba będzie jednak sklep od nowa stawiać.
Pozdrawiam i proszę o jakąs pomoc (cokolwiek i tak będzie więcej niż KQS
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Aktualizacja z 1.26 do 1.31 i problem
Nie mam jak teraz sprawdzić szybkości działania twojego sklepu bo teraz jestem akurat na internecie z PLAYa a tu raczej wszystko wolno chodzi
Ale stawiał bym na hosting, co to za firma hostingowa?
@aress86
Brakuje Ci pliku z obrazkiem z Żagla. Być może szukanie tego pliku na serwerze powoduje takie przywieszanie się Twojego sklepu?
Wywołujesz również ikonkę statusu GG, która zwykle przycina ładowanie strony - u Ciebie nie wyświetla się:
Brakuje Ci pliku z obrazkiem z Żagla. Być może szukanie tego pliku na serwerze powoduje takie przywieszanie się Twojego sklepu?
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
http://www.komputery.wloclawek.pl/images/zagiel.gif
Wywołujesz również ikonkę statusu GG, która zwykle przycina ładowanie strony - u Ciebie nie wyświetla się:
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
http://status.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=3065457&styl=1styl
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Ale u ciebie też ma taką czkawkę ta strona? Ja czekam jakieś 2-3 sek zanim mi załapie adres www tak jakby coś z dns było nie tak?
Tak - ja mam dość szybki dostęp do Sieci i zarówno wejście na stronę główną jak i dowolną podstronę odbywa się po kilkusekundowym czekaniu.
-

- Moderator Witryny
@Seavolv Hosting jest prowadzony u znajomego, który traktuje to troche hobistycznie a przy okazji zarobkowo (nawiasem mowiąc jest lekarzem troche dziwne polaczenie
) nie chce z niego rezygnowac bo mam dobre warunki finansowe i zero jakich kolwiek limitow. Hosting w poprzedniej wesji skryptu byl ok zadnego wieszania niczego dopiero po aktualizacji. Admin mowi ze na tym serwerze znajduje sie jakis portal medyczny z kilkunastoma tysiacami wejsc na tydzien. A nasz ogolnie mowiac w sumie dopiero startuje na powaznie i dopiero spodziewamy sie wiekszej popularnosci. Bo teraz jest znikoma.
@pbas przed aktualizacja bylo tak samo zrobione a teraz to nawet nie wiem dlaczego nie otwieral tego obrazka. Zreszta usunolem te elementy teraz i nic nie pomoglo.
Czekam na dalsze propozycje rozwiazania problemu. Stawiam duze piwo jak ktos podsunie przyczyne problemu
@pbas przed aktualizacja bylo tak samo zrobione a teraz to nawet nie wiem dlaczego nie otwieral tego obrazka. Zreszta usunolem te elementy teraz i nic nie pomoglo.
Czekam na dalsze propozycje rozwiazania problemu. Stawiam duze piwo jak ktos podsunie przyczyne problemu
- Autor tematu
Zobacz jeszcze w słownik producentów - masz tam jakieś śmieci - być może przeglądarka ładując to, dostaje "świra" i przycina wczytywanie? Widać po śmieciach, że coś upgrade nie wyszło idealnie...
-

- Moderator Witryny
usuniete i nic nie dalo. Podczas walki z problem zainstalowalem calkowicie na nowo skrypt a pustej bazie itd. I bylo to samo.
- Autor tematu
Być może serwer SQL szaleje - poproś admina o przeładowanie usługi MySQL
-

- Moderator Witryny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości