Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"

przez Optimystique » 2010 kwi 15, Cz 08:41

Witam,
Mam taki oto problem.
Chciałem zmienić położenie pola "dodaj do koszyka" w swoim sklepie. Przenisłem je do góry opisu produktu, ale wciąż wyświetlało się nie w tym miejscu co chciałem (chyba jest jakoś "odgórnie" wycentrowane). Pomogło wstawienie go do zupełnie osobnej tabeli (z align="left") ( :roll: ) Problem jednak nie został do końca rozwiązany, bo pole jest w trochę innej pozycji niż pozostałe parametry. Najlepiej będzie na przykładzie:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Słowo "Ilość" wygląda, jakby było poprzedzone spacją i trochę mnie to drażni... Da się coś z tym zrobić?

Inna kwestia to samo słowo "Ilość". Jakoś nie leży mi taka konstrukcja, chciałem więc zrobić "Dodaj [...] do koszyka". "do koszyka" mogę zrobić po prostu podmieniając ikonkę koszyka na grafikę z napisem, ale żeby zmienić słowo "Ilość" muszę wyedytować plik językowy. Niestety, niezbyt rozsądnie ten sam "string" użyty jest w samym już koszyku (w tabelce), gdzie już rzeczywiście powinno być słowo Ilość. Da się to jakoś obejść?

Jeszcze jedna rzecz.
Porównajcie te dwa produkty:

W pierwszym włączona jest kontrola atrybutów (w magazynie) przez co pole z wyborem atrybutów przenosi się do następnej linii. Why? :(

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"

przez lucastes » 2010 kwi 15, Cz 10:21

Optimystique napisał(a):Witam,
Mam taki oto problem.
Chciałem zmienić położenie pola "dodaj do koszyka" w swoim sklepie. Przenisłem je do góry opisu produktu, ale wciąż wyświetlało się nie w tym miejscu co chciałem (chyba jest jakoś "odgórnie" wycentrowane). Pomogło wstawienie go do zupełnie osobnej tabeli (z align="left") ( :roll: ) Problem jednak nie został do końca rozwiązany, bo pole jest w trochę innej pozycji niż pozostałe parametry. Najlepiej będzie na przykładzie:

Słowo "Ilość" wygląda, jakby było poprzedzone spacją i trochę mnie to drażni... Da się coś z tym zrobić?

Wyraz "ilość" zamknięty jest w znaczniku blokowym DIV z marginesem ustawionym na 3px i dlatego jest przesunięty:
Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<div style="margin: 3px;">ILOŚĆ</div>

Jeśli nie uda Ci się zmienić tego marginesu, to zawsze możesz dodać taki sam do "producent" i "kolor" np.

w "Strona Produktu - Producent"
zamiast <div>Producent <br> wstaw: <div style="margin-left: 3px">{JEZYK_PRODUCENT}

a w "Strona Produktu - Atrybuty - Lista"
<div  style="margin-left: 3px">{OPCJA}

przez Optimystique » 2010 kwi 15, Cz 13:18

Dzięki. Spodziewałem się, że to słowo jest w jakimś DIVie z parametrami, które to powodują, ale mój główny problem polega na tym, że nie mam pojęcia, gdzie to można zmienić. Nie mogę nigdzie znaleźć tego DIVa :roll: Trudno, jak się nie uda, to dorobię to samo do innych parametrów, ale jakby ktoś oświecił nooba, to będę wdzięczny :)

Autor tematu

przez lucastes » 2010 kwi 15, Cz 13:29

Nie spotkałem się z możliwością edycji tego pola więc pewnie jest generowane automagicznie z wpisanymi na sztywno parametrami. Nawet na piękniegotuj jest tak samo ;)

przez redvan » 2010 kwi 15, Cz 21:06

lucastes napisał(a):

Wyraz "ilość" zamknięty jest w znaczniku blokowym DIV z marginesem ustawionym na 3px i dlatego jest przesunięty:
<div style="margin: 3px;">ILOŚĆ</div>

Jeśli nie uda Ci się zmienić tego marginesu, to zawsze możesz dodać taki sam do "producent" i "kolor" np.

albo wstawic to w kolejnego diva z marginesem -3px ... ino nie wiem jak zadziala pod IE
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość