Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"
|Strona 1 z 1
Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"
Witam,
Mam taki oto problem.
Chciałem zmienić położenie pola "dodaj do koszyka" w swoim sklepie. Przenisłem je do góry opisu produktu, ale wciąż wyświetlało się nie w tym miejscu co chciałem (chyba jest jakoś "odgórnie" wycentrowane). Pomogło wstawienie go do zupełnie osobnej tabeli (z align="left") (
) Problem jednak nie został do końca rozwiązany, bo pole jest w trochę innej pozycji niż pozostałe parametry. Najlepiej będzie na przykładzie:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Słowo "Ilość" wygląda, jakby było poprzedzone spacją i trochę mnie to drażni... Da się coś z tym zrobić?
Inna kwestia to samo słowo "Ilość". Jakoś nie leży mi taka konstrukcja, chciałem więc zrobić "Dodaj [...] do koszyka". "do koszyka" mogę zrobić po prostu podmieniając ikonkę koszyka na grafikę z napisem, ale żeby zmienić słowo "Ilość" muszę wyedytować plik językowy. Niestety, niezbyt rozsądnie ten sam "string" użyty jest w samym już koszyku (w tabelce), gdzie już rzeczywiście powinno być słowo Ilość. Da się to jakoś obejść?
Jeszcze jedna rzecz.
Porównajcie te dwa produkty:
W pierwszym włączona jest kontrola atrybutów (w magazynie) przez co pole z wyborem atrybutów przenosi się do następnej linii. Why?
Mam taki oto problem.
Chciałem zmienić położenie pola "dodaj do koszyka" w swoim sklepie. Przenisłem je do góry opisu produktu, ale wciąż wyświetlało się nie w tym miejscu co chciałem (chyba jest jakoś "odgórnie" wycentrowane). Pomogło wstawienie go do zupełnie osobnej tabeli (z align="left") (
Słowo "Ilość" wygląda, jakby było poprzedzone spacją i trochę mnie to drażni... Da się coś z tym zrobić?
Inna kwestia to samo słowo "Ilość". Jakoś nie leży mi taka konstrukcja, chciałem więc zrobić "Dodaj [...] do koszyka". "do koszyka" mogę zrobić po prostu podmieniając ikonkę koszyka na grafikę z napisem, ale żeby zmienić słowo "Ilość" muszę wyedytować plik językowy. Niestety, niezbyt rozsądnie ten sam "string" użyty jest w samym już koszyku (w tabelce), gdzie już rzeczywiście powinno być słowo Ilość. Da się to jakoś obejść?
Jeszcze jedna rzecz.
Porównajcie te dwa produkty:
W pierwszym włączona jest kontrola atrybutów (w magazynie) przez co pole z wyborem atrybutów przenosi się do następnej linii. Why?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Konfiguracja pola "dodaj do koszyka"
Optimystique napisał(a):Witam,
Mam taki oto problem.
Chciałem zmienić położenie pola "dodaj do koszyka" w swoim sklepie. Przenisłem je do góry opisu produktu, ale wciąż wyświetlało się nie w tym miejscu co chciałem (chyba jest jakoś "odgórnie" wycentrowane). Pomogło wstawienie go do zupełnie osobnej tabeli (z align="left") () Problem jednak nie został do końca rozwiązany, bo pole jest w trochę innej pozycji niż pozostałe parametry. Najlepiej będzie na przykładzie:
Wyraz "ilość" zamknięty jest w znaczniku blokowym DIV z marginesem ustawionym na 3px i dlatego jest przesunięty:
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<div style="margin: 3px;">ILOŚĆ</div>
Jeśli nie uda Ci się zmienić tego marginesu, to zawsze możesz dodać taki sam do "producent" i "kolor" np.
w "Strona Produktu - Producent"
zamiast <div>Producent <br> wstaw: <div style="margin-left: 3px">{JEZYK_PRODUCENT}
a w "Strona Produktu - Atrybuty - Lista"
<div style="margin-left: 3px">{OPCJA}
Dzięki. Spodziewałem się, że to słowo jest w jakimś DIVie z parametrami, które to powodują, ale mój główny problem polega na tym, że nie mam pojęcia, gdzie to można zmienić. Nie mogę nigdzie znaleźć tego DIVa
Trudno, jak się nie uda, to dorobię to samo do innych parametrów, ale jakby ktoś oświecił nooba, to będę wdzięczny 
- Autor tematu
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Nie spotkałem się z możliwością edycji tego pola więc pewnie jest generowane automagicznie z wpisanymi na sztywno parametrami. Nawet na piękniegotuj jest tak samo 
lucastes napisał(a):
Wyraz "ilość" zamknięty jest w znaczniku blokowym DIV z marginesem ustawionym na 3px i dlatego jest przesunięty:
<div style="margin: 3px;">ILOŚĆ</div>
Jeśli nie uda Ci się zmienić tego marginesu, to zawsze możesz dodać taki sam do "producent" i "kolor" np.
albo wstawic to w kolejnego diva z marginesem -3px ... ino nie wiem jak zadziala pod IE
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość