[1.30] paczkomaty.pl do poprawy

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

[1.30] paczkomaty.pl do poprawy

przez forni » 2010 sty 29, Pt 12:17

Zintegrowałem sklep z tą forma wysyłki i testuję. Dwie rzeczy wydają się być do pilnej poprawki.
1. Brak możliwości (z poziomu sklepu) wyboru opcji nadania paczki z paczkomatu do paczkomatu. Ta funkcjonalność została dodana przez InPost 7 stycznia, więc pewnie dlatego nie znalazło się to w nowej wersji oprogramowania kqs.store. Pokrótce chodzi o to, że wcześniej aby skorzystać z paczkomaty.pl należało paczkę dostarczyć do oddziału InPost lub mieć podpisaną umowę z firmą i wtedy paczki odbiera od nas kurier. Od 7 stycznia można samemu nadać w paczkomacie paczkę do klienta. Pełna automatyzacja, ale sklep tego jeszcze nie obsługuje.
2. Coś jest nie tak z kosztem przesyłki. Chciałem zrobić na kilka dni promocję z darmową wysyłką, ale się okazało, że po ustawieniu w Ustawienia--->Formy przesyłki kosztu na 0 zł, przy zamówieniu towaru przez klienta i wybraniu tej formy przesyłki naliczało mu 1 zł. Kiedy zmieniłem koszt na 1 zł klientowi naliczało 2 zł. Zawsze koszt przy zamówieniu rósł o 1 zł w stosunku do ustawień w Panelu Administracyjnym.

Ad.2 Już chyba wiem o co chodzi. Ale może się przyda innym więc nie kasuję. W konfiguracji paczkomaty.pl w kqs.store aktywowałem opcję ubezpieczenia i to ona podwyższa koszta wysyłki o rzeczoną złotówkę. Przy zamówieniu do 100 zł koszt ubezpieczenia to 1 zł, do 250 zł to 1.20 zł, i.t.d.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: [1.30] paczkomaty.pl do poprawy

przez KrzysztofSzmelter » 2010 lut 01, Pn 11:12

Nie 7 stycznia, tylko 18 stycznia.

przez forni » 2010 lut 01, Pn 12:30

Zasugerowałem się datą newsa na stronie paczkomaty.pl Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się, choć tam w treści newsa podają, że możliwość nadawania w paczkomacie istnieje od 31 grudnia zeszłego roku. :-)

Autor tematu

przez forni » 2010 mar 09, Wt 01:14

Pomimo zainstalowania poprawionej paczki z wersją 1.30 nadal nie ma możliwości zaznaczenia opcji wysyłki z paczkomatu do paczkomatu.
Przy okazji: zauważyłem, że InPost zmienił stawki ubezpieczenia przesyłek. Zamiast kilku progów uzależnionych od wartości paczki jest teraz tylko jedna opłata: do wartości 5000 zł ubezpieczenie wynosi 1.50 zł.

Autor tematu

przez kasiawin » 2010 kwi 13, Wt 23:37

przy wyborze formy przesyłki -paczkomat klient nie może wybrać lokalizacji paczkomatu do odbioru. Czy coś wiadomo w tej sprawie?
Proszę o pomoc.

przez forni » 2010 kwi 14, Śr 02:14

Ja mam wersję 1.31 i wszystko działa. Po podaniu adresu e-mail przy zamówieniu pojawia się zdefiniowany w ustawieniach paczkomaty.pl konkretny paczkomat.

Autor tematu

przez kasiawin » 2010 kwi 14, Śr 10:36

Ja też mam 1.31 i po wpisaniu adresu e-mail nie wyświetla się lista z lokalizacją paczkomatów. Co może być nie tak i gdzie to poprawić.

przez forni » 2010 kwi 14, Śr 13:30

Sprawdź czy masz poprawnie skonfigurowaną usługę paczkomaty.pl w ustawieniach sklepu i w ustawieniach serwisu paczkomaty.pl. Jeśli to nic nie pomoże to pobierz jeszcze raz paczkę instalacyjną sklepu i spróbuj zainstalować/zaktualizować sklep jeszcze raz.

Autor tematu

przez kasiawin » 2010 kwi 15, Cz 09:04

Mam skonfigurowane w sklepie i w serwisie, także jeszcze raz wgrałam update wersji 1.31 i nadal nic. Rozmawiam z InPost-em może coś wymyślą. Jest w zakładce "konfiguracja" na tym forum ten temat i tam sugerują ,że wina może leżeć po stronie serwera. Zobaczymy.

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość