Kopia bazy danych
|Strona 1 z 1
Kopia bazy danych
Co byście powiedzieli na to aby w PA był odnośnik kopia bazy. Miałem tak w programach których wcześniej używałem i teraz mi tego brakuje.
Zawsze jak coś się grzebie w PA można profilaktycznie jednym kliknięciem zrobić kopię przed dokonaniem zmian.
Wchodzenie do myadmina zajmuje sporo czasu i zwykle nie chce mi się, a automatyczna kopia np. przez cron jest robiona tylko o ustalonej porze.
Pisałem o tym do autora oprogramowania:
odpowiedź była krótka
Co myślicie o takiej propozycji? A może macie jakiś inny pomysł na szybką kopię w danym momencie.
Zawsze jak coś się grzebie w PA można profilaktycznie jednym kliknięciem zrobić kopię przed dokonaniem zmian.
Wchodzenie do myadmina zajmuje sporo czasu i zwykle nie chce mi się, a automatyczna kopia np. przez cron jest robiona tylko o ustalonej porze.
Pisałem o tym do autora oprogramowania:
Witam,
sklepach które wcześniej użytkowałem była możliwość zrobienia kopi bazy danych jednym kliknięciem w PA. Trochę brakuje mi tej funkcji i wydaje mi się ze wielu użytkowników oprogramowania KQS taki dodatek by ucieszył oszczędzając czas.
Najlepiej aby kopia bazy była zapisywana do konkretnego katalogu na serwerze z datą kopi w nazwie pliku+ losowe znaki (plik index w katalagu aby nie wylistować), a przy wykonywaniu kolejnej kopi ten plik był nadpisywany przez kolejną kopię. Można by ustalić ile kopi ma być przetrzymywanych np 2-5, lub zautomatyzować proces ustawiając co jaki czas ma być tworzona automatyczna kopia).
serdecznie pozdrawiam
Arkadiusz Prażmowski
odpowiedź była krótka
Witam,
Takie funkcje powinny być dostępne w panelu zarządzania serwerem.
Pozdrawiam
-----
Centrum wsparcia KQS.store
Co myślicie o takiej propozycji? A może macie jakiś inny pomysł na szybką kopię w danym momencie.
Re: Kopia bazy danych
dla mnie najbezpieczniej jest zrobić kopie z PA na serwerze, zawsze gdy robiłem kopie przez jakiś program lub poprzez PA jakiegoś oprogramowania później były problemy z jej ponownym wgraniem. A tak poza tym, chyba każdy serwer robi również kopie zapasową raz na dzień.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Kopia bazy danych
ja też robię w PA serwera, DirectAdmin robi dobre kopie, mam też taki zewnętrzny programik do robienia kopii bazy, oczywiście przydała by się też opcja robienia kopii bazy z poziomu PA sklepu
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości