Opinie o sklepie
Opinie o sklepie
Witam
Może istniała by możliwość zrobienia nie tylko komentarzy do danego produktu ale również komentarze dla sklepu coś jak opineo dla klientów którzy zakupili coś w sklepie i chcieli by wyrazić opinie o sklepie na jakiejś stronie sklepu i dodać jakiś odnośnik gdzieś w dolnym lub górnym menu np "opinie o sklepie".
Może istniała by możliwość zrobienia nie tylko komentarzy do danego produktu ale również komentarze dla sklepu coś jak opineo dla klientów którzy zakupili coś w sklepie i chcieli by wyrazić opinie o sklepie na jakiejś stronie sklepu i dodać jakiś odnośnik gdzieś w dolnym lub górnym menu np "opinie o sklepie".
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Opinie o sklepie
Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.
Obecnie jest tak, że jedynie wyjątkowo zadowoleni klienci - lub Ci skrajnie niezadowoleni zadadzą sobie trud by wyrazić swoją opinię i wpiszą cokolwiek...
Obecnie jest tak, że jedynie wyjątkowo zadowoleni klienci - lub Ci skrajnie niezadowoleni zadadzą sobie trud by wyrazić swoją opinię i wpiszą cokolwiek...
motohelp napisał(a):Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.
polecam dodanie sobie w dziale"Komunikaty" ( tam gdzie jest kod komunikatow wysylanych na e-mail ) - informacji o tym by dodali komentarz ( ubrac ladnie w slowa ). Ja tak zrobilem i dziala. Oczywiscie wstawilem to w komunikat wysylajacy informacje o zrealizowanym zamowieniu.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
redvan napisał(a):motohelp napisał(a):Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.
polecam dodanie sobie w dziale"Komunikaty" ( tam gdzie jest kod komunikatow wysylanych na e-mail ) - informacji o tym by dodali komentarz ( ubrac ladnie w slowa ). Ja tak zrobilem i dziala. Oczywiscie wstawilem to w komunikat wysylajacy informacje o zrealizowanym zamowieniu.
Ja tez mam tak zrobione..
Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Oczywiście gdyby nie to że pliki są kodowane można by coś takiego zrobić od ręki posługując się jakimś systemem komentarzy, jednak tak jest to tylko propozycja do autora kQS
Oczywiście gdyby nie to że pliki są kodowane można by coś takiego zrobić od ręki posługując się jakimś systemem komentarzy, jednak tak jest to tylko propozycja do autora kQS
- Autor tematu
Seavolv napisał(a):Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Przyłączam się do powyższego... Po co zasilać zewnętrzne systemy komentarzy, gdy taką funkcjonalność można (tu wielka prośba do autora skryptu KQS) zaimplementować bezpośrednio w strukturę sklepu...
Seavolv napisał(a):Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
nie, nie mam zadnego linka w opinieo.pl. Mam link do sklepu swojego i informacje ( prośbę ) o wystawienie komentarza przy zakupionym produkcie - klient wie zazwyczaj co kupił i wchodzi w produkt by dodac opinie ( nie mowie ze w 100% dziala, ale co 3 osoba wystawia komentarz ).
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
redvan napisał(a):Seavolv napisał(a):Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
nie, nie mam zadnego linka w opinieo.pl. Mam link do sklepu swojego i informacje ( prośbę ) o wystawienie komentarza przy zakupionym produkcie - klient wie zazwyczaj co kupił i wchodzi w produkt by dodac opinie ( nie mowie ze w 100% dziala, ale co 3 osoba wystawia komentarz ).
Ale mnie chodzi o komentarz sklepu, a nie produktów, komentarz produktów jest dostępny standardowo w kqs, zresztą jeden produkt dziś jest jutro go nie ma, a komentarz sklepu byłby niezależny.
- Autor tematu
Komentarz o sklepie na stronie sklepu to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Lepiej daj podstronę z linkami do niezależnych serwisów.
Pozdrawiam,
Mariusz
Lepiej daj podstronę z linkami do niezależnych serwisów.
Pozdrawiam,
Mariusz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości