Opinie o sklepie

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Opinie o sklepie

przez Seavolv » 2009 lis 16, Pn 23:43

Witam
Może istniała by możliwość zrobienia nie tylko komentarzy do danego produktu ale również komentarze dla sklepu coś jak opineo dla klientów którzy zakupili coś w sklepie i chcieli by wyrazić opinie o sklepie na jakiejś stronie sklepu i dodać jakiś odnośnik gdzieś w dolnym lub górnym menu np "opinie o sklepie".

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Opinie o sklepie

przez motohelp » 2009 lis 18, Śr 09:34

Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.

Obecnie jest tak, że jedynie wyjątkowo zadowoleni klienci - lub Ci skrajnie niezadowoleni zadadzą sobie trud by wyrazić swoją opinię i wpiszą cokolwiek...

przez redvan » 2009 lis 18, Śr 17:15

motohelp napisał(a):Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.

Obecnie jest tak, że jedynie wyjątkowo zadowoleni klienci - lub Ci skrajnie niezadowoleni zadadzą sobie trud by wyrazić swoją opinię i wpiszą cokolwiek...

polecam dodanie sobie w dziale"Komunikaty" ( tam gdzie jest kod komunikatow wysylanych na e-mail ) - informacji o tym by dodali komentarz ( ubrac ladnie w slowa ). Ja tak zrobilem i dziala. Oczywiscie wstawilem to w komunikat wysylajacy informacje o zrealizowanym zamowieniu.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez ZooSklep » 2009 lis 18, Śr 17:26

redvan napisał(a):
motohelp napisał(a):Ja proponuję, aby po zakończonej transakcji wysyłany był jakiś mail z prośbą o opinię (komentarz) koniecznie z linkiem do zakupionego produktu. Jest niesamowicie ciężko nakłonić klienta do wyrażenia swojej opinii, szukania formularza gdzieś na stronie, itd.

polecam dodanie sobie w dziale"Komunikaty" ( tam gdzie jest kod komunikatow wysylanych na e-mail ) - informacji o tym by dodali komentarz ( ubrac ladnie w slowa ). Ja tak zrobilem i dziala. Oczywiscie wstawilem to w komunikat wysylajacy informacje o zrealizowanym zamowieniu.

Ja tez mam tak zrobione..

przez Seavolv » 2009 lis 19, Cz 01:53

Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Oczywiście gdyby nie to że pliki są kodowane można by coś takiego zrobić od ręki posługując się jakimś systemem komentarzy, jednak tak jest to tylko propozycja do autora kQS

Autor tematu

przez motohelp » 2009 lis 19, Cz 09:26

Seavolv napisał(a):Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Oczywiście gdyby nie to że pliki są kodowane można by coś takiego zrobić od ręki posługując się jakimś systemem komentarzy, jednak tak jest to tylko propozycja do autora kQS

Przyłączam się do powyższego... Po co zasilać zewnętrzne systemy komentarzy, gdy taką funkcjonalność można (tu wielka prośba do autora skryptu KQS) zaimplementować bezpośrednio w strukturę sklepu...

przez redvan » 2009 lis 19, Cz 18:14

Seavolv napisał(a):Tak ale zapewne macie wstawionego linka do jakiegoś serwisu typu opineo a mnie chodzi o to aby klient mógł wyrazić opinie na stronie sklepu, coś jak tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

nie, nie mam zadnego linka w opinieo.pl. Mam link do sklepu swojego i informacje ( prośbę ) o wystawienie komentarza przy zakupionym produkcie - klient wie zazwyczaj co kupił i wchodzi w produkt by dodac opinie ( nie mowie ze w 100% dziala, ale co 3 osoba wystawia komentarz ).
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez Seavolv » 2009 lis 19, Cz 20:51

redvan napisał(a):

nie, nie mam zadnego linka w opinieo.pl. Mam link do sklepu swojego i informacje ( prośbę ) o wystawienie komentarza przy zakupionym produkcie - klient wie zazwyczaj co kupił i wchodzi w produkt by dodac opinie ( nie mowie ze w 100% dziala, ale co 3 osoba wystawia komentarz ).

Ale mnie chodzi o komentarz sklepu, a nie produktów, komentarz produktów jest dostępny standardowo w kqs, zresztą jeden produkt dziś jest jutro go nie ma, a komentarz sklepu byłby niezależny.

Autor tematu

przez Mariusz » 2009 lis 19, Cz 21:23

Komentarz o sklepie na stronie sklepu to moim zdaniem nie najlepszy pomysł.
Lepiej daj podstronę z linkami do niezależnych serwisów.

Pozdrawiam,
Mariusz
Moderator Witryny

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość