Promocja przez YouTube

Marketing wirusowy, social marketing, blogowanie, wymiana kodów i bonów rabatowych, sprzedaż powiązana Cross Selling, Up Selling, google analytics i inne statystyki, bazy adresowe i newsletter

Re: Promocja przez YouTube

przez redvan » 2009 lut 21, So 13:17

jakaś mania teraz jest na te imac'i

tak 1/4 moich znajomych juz go ma albo jest w trakcie kupna. Moze sam kupie na testy
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez pbas » 2009 lut 21, So 13:27

Komputery Apple'a są diabelnie drogie, ale faktycznie jest tak, że jak się już człowiek przesiądzie na nie z PC-tów, i zacznie się używać OSX'a zamiast XP/Vista, to można po pierwsze się przyzwyczaić a po drugie uzależnić :) Maki to nie są jakieś święte krowy, też z nimi bywają takie czy inne problemy, ale per saldo są o dekadę przed Vistą czy też (skądinąd lubianym przeze mnie) Linuxem.
Moderator Witryny

Autor tematu
Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez totu24 » 2009 lut 22, N 11:30

Świetna sprawa ja również myślałem o tym(jak zwykle na myśleniu się skończyło :lol: ) ale oprócz tego że dodaje to prestiżu firmie to jeszcze wpływa na pozycjonowanie.
Co do samego filmu to pierwsze koty za płoty. przynajmniej już mniej więcej będziesz wiedział co i jak ja jeszcze dodam że faktycznie przy instrukcji podłączenia wolał bym widzieć dokładniej jak to wykonać czyli może ręce plus przedmiot i oczywiście komentarz.

Ja mam pytanie jakie polecacie programy pod XP do prostego montażu. Dobrze by było żeby nie miały jakiś super wymagań sprzętowych bo moje kompy to już wiekowy sprzęt.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez zsedc » 2009 lut 25, Śr 02:57

hohooh:)

34310 zł

przez marpit » 2010 mar 05, Pt 17:40

Ja też powoli zaczynam myśleć o małej reklamie. Kilka filmików już mam.

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez Seavolv » 2010 mar 05, Pt 21:36

Czy dobrym pomysłem jest reklama na YouTube hmm..... myślę że to zależy od tego co sprzedajemy, bo tak naprawdę takie filmiki mogły by się stać reklamą gdyby była ich duża oglądalność przez co moglibyśmy zyskać kilka wejść / zakupów, w innym przypadku szkoda zachodu. Takie filmiki mogą pomagać w reklamie firmą zimującym się sprzętem komputerowym lub dystrybucją gier, telefonów itd, które umieszczają filmiki na zasadzie testu / recenzji, takie filmiki na na YT mają siłę przebicia.
Dla mnie robienie filmików ma sens ale w drugą stronę, filmik jest dodatkiem do opisu przedmiotu w sklepie, gdzie klient może sobie oprócz poczytania o produkcje i zobaczenia zdjęć zobaczyć jeszcze filmik, ale taki filmik umieszczony tylko na YT raczej by nie zaistniał.

przez marpit » 2010 mar 06, So 20:47

Ale tutaj nie chodzi o wejścia do sklepu, bo aby to działało to na filmie musiałby być aktywny link, bo wątpię by się komuś chciało go wpisywać.
Ja myślę o o opisach i może o umieszczaniu linków w opisie. Da się to jakoś zrobić? Nie usuwają takich filmów ?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez Seavolv » 2010 mar 06, So 20:52

Ja na razie zamieściłem poradnik, jak robić zakupy w naszym sklepie, na razie jest co będzie dalej zobaczymy.

przez zsedc » 2010 mar 09, Wt 19:48

marpit napisał(a): na filmie musiałby być aktywny link,

Ja widziałem filmik z linkiem (aktywnym) na filmiku . nie mam jednak pojecia jak to zrobić

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość