Zmiana ustawy konsumenckiej a KQS
Re: Zmiana ustawy konsumenckiej a KQS
Ada napisał(a):redvan napisał(a):Nie polecam kolejnego pola checkbox - pamiętajcie że im mniej klikania przez klienta tym lepiej. Wystarczy zmienić słówko w pliku językowym lub jak ktoś korzysta tylko z wersji PL , wtedy w szablonach graficznych koszyka mozna zmienić to słowo
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<div style="margin-top: 10px; text-align: center"><input class="button" type="submit" value="{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}" onclick="{ONCLICK_AKCJA}"></div>
zamiast słowa :
{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}
dajcie swoje słowo.
Zmieniam slowo jak powyzej opisane jest.
mam wersje 4.0 szablon graficzny-koszyk
Koszyk - Przycisk "Wyślij zamówienie"
{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}, {ONCLICK_AKCJA}
<div style="margin-top: 10px; text-align: center"><input class="button" type="submit" value="{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}" onclick="{ONCLICK_AKCJA}"></div>
zmieniam {JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE} na {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE} i nie wychodzi mi ze znakami polskimi . Na stronie sklepu jest przycisk z nawiasem {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE}.
Napiszcie łopatologicznie jak mam zrobic, aby przycisk wyświetlał się prawidłowo.
łopatologicznie
zamiast: {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE}
piszesz: zamawiam i płacę
Dzięki wielkie
Udało się.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Witam,
Gdzie w wersji 3.7 mogę poprawić te elementy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
samo napisał(a):Witam,
Pozdrawiam
tylko od wersji 3.9 jest rozbudowany szablon graficzny koszyka.
Wiec pozostaje aktualizacja do najnowszej wersji która jest zgodna z nową ustawa - oczywiście do poprawy pozostaje tylko zmiana regulaminu i umieszczenie odnośników w komunikatach email z regulaminem i z plikiem PDF ( formularz odstąpienia od umowy )
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Teoretycznie da się zrobić i na wersji 3.7
w pliku językowym standard.php jest "Wyślij zamówienie" i jest to tekst wyświetlany na przycisku wysyłającym zamówienie do sklepu więc trzeba go zastąpić czymś w rodzaju "Zamówienie z obowiązkiem zapłaty"
osobiście jednak zalecam aktualizację do wersji 4.0 ... gdzie będą w przyszłości rozwijane kolejne funkcjonalności dostosowujące do wymogów KE (dochodzi jeszcze wysyłanie pdfów z wiadomościami e-mail itp)
w pliku językowym standard.php jest "Wyślij zamówienie" i jest to tekst wyświetlany na przycisku wysyłającym zamówienie do sklepu więc trzeba go zastąpić czymś w rodzaju "Zamówienie z obowiązkiem zapłaty"
osobiście jednak zalecam aktualizację do wersji 4.0 ... gdzie będą w przyszłości rozwijane kolejne funkcjonalności dostosowujące do wymogów KE (dochodzi jeszcze wysyłanie pdfów z wiadomościami e-mail itp)
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
areczek napisał(a):Teoretycznie da się zrobić i na wersji 3.7
a praktycznie nic to nie zmieni, bo nie ma checkboxa do akceptacji zgody na przetwarzanie danych.
W wersji 3.7 jest tylko checkbox do akceptacji regulaminu - a nie mozna go chyba łączyć ( dopisać tam treść typu "... i wyrażam zgode na przetwarzanie danych osobowych ...." ) bo to musi być osobny checkbox.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
a praktycznie nic to nie zmieni, bo nie ma checkboxa do akceptacji zgody na przetwarzanie danych.
... zmieni
1. regulamin
2. przetwarzanie danych osobowych
Nie wiem czy jeszcze gdzieś uchował się sklep z niespełnionymi wymaganiami dwóch checkboxów - przecież kancelarie przeorały wszystkie sklepy pod kątem regulaminów i tych checkboxów (masa sklepów dostała wtedy pisemka z kwotą do zapłaty w ramach ugody
-

Ja nie mam dwóch 
W przypadku jeżeli dane są przetwarzane tylko do realizacji umowy, nie ma obowiązku posiadania zgody klienta.
M
W przypadku jeżeli dane są przetwarzane tylko do realizacji umowy, nie ma obowiązku posiadania zgody klienta.
M
Z tego co pamiętam to drugi checkbox pojawił się w jednej z późniejszych wersji aktualizacji 3.7 (w pierwszych wersjach i instalce nie było dwóch)
-

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości