Zmiana ustawy konsumenckiej a KQS

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Re: Zmiana ustawy konsumenckiej a KQS

przez AurorA » 2014 gru 23, Wt 19:20

Ada napisał(a):
redvan napisał(a):Nie polecam kolejnego pola checkbox - pamiętajcie że im mniej klikania przez klienta tym lepiej. Wystarczy zmienić słówko w pliku językowym lub jak ktoś korzysta tylko z wersji PL , wtedy w szablonach graficznych koszyka mozna zmienić to słowo

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<div style="margin-top: 10px; text-align: center"><input class="button" type="submit" value="{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}" onclick="{ONCLICK_AKCJA}"></div>

zamiast słowa :
{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}

dajcie swoje słowo.

Zmieniam slowo jak powyzej opisane jest.
mam wersje 4.0 szablon graficzny-koszyk
Koszyk - Przycisk "Wyślij zamówienie"
{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}, {ONCLICK_AKCJA}
<div style="margin-top: 10px; text-align: center"><input class="button" type="submit" value="{JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE}" onclick="{ONCLICK_AKCJA}"></div>

zmieniam {JEZYK_WYSLIJ_ZAMOWIENIE} na {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE} i nie wychodzi mi ze znakami polskimi . Na stronie sklepu jest przycisk z nawiasem {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE}.
Napiszcie łopatologicznie jak mam zrobic, aby przycisk wyświetlał się prawidłowo.

łopatologicznie ;)
zamiast: {JEZYK_ZAMAWIAM_I _PLACE}

piszesz: zamawiam i płacę

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Ada » 2014 gru 23, Wt 22:56

Dzięki wielkie ;) Udało się.

przez samo » 2014 gru 29, Pn 01:55

Witam,
Gdzie w wersji 3.7 mogę poprawić te elementy?
Pozdrawiam

przez redvan » 2014 gru 29, Pn 14:55

samo napisał(a):Witam,
Gdzie w wersji 3.7 mogę poprawić te elementy?
Pozdrawiam

tylko od wersji 3.9 jest rozbudowany szablon graficzny koszyka.

Wiec pozostaje aktualizacja do najnowszej wersji która jest zgodna z nową ustawa - oczywiście do poprawy pozostaje tylko zmiana regulaminu i umieszczenie odnośników w komunikatach email z regulaminem i z plikiem PDF ( formularz odstąpienia od umowy )
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez areczek » 2014 gru 30, Wt 12:47

Teoretycznie da się zrobić i na wersji 3.7
w pliku językowym standard.php jest "Wyślij zamówienie" i jest to tekst wyświetlany na przycisku wysyłającym zamówienie do sklepu więc trzeba go zastąpić czymś w rodzaju "Zamówienie z obowiązkiem zapłaty"

osobiście jednak zalecam aktualizację do wersji 4.0 ... gdzie będą w przyszłości rozwijane kolejne funkcjonalności dostosowujące do wymogów KE (dochodzi jeszcze wysyłanie pdfów z wiadomościami e-mail itp)

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez redvan » 2014 gru 30, Wt 13:12

areczek napisał(a):Teoretycznie da się zrobić i na wersji 3.7
w pliku językowym standard.php jest "Wyślij zamówienie" i jest to tekst wyświetlany na przycisku wysyłającym zamówienie do sklepu więc trzeba go zastąpić czymś w rodzaju "Zamówienie z obowiązkiem zapłaty"

a praktycznie nic to nie zmieni, bo nie ma checkboxa do akceptacji zgody na przetwarzanie danych.

W wersji 3.7 jest tylko checkbox do akceptacji regulaminu - a nie mozna go chyba łączyć ( dopisać tam treść typu "... i wyrażam zgode na przetwarzanie danych osobowych ...." ) bo to musi być osobny checkbox.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez areczek » 2014 gru 30, Wt 13:29

a praktycznie nic to nie zmieni, bo nie ma checkboxa do akceptacji zgody na przetwarzanie danych.

... zmieni :) bo w wersji 3.7 są dwa checbox'y:
1. regulamin
2. przetwarzanie danych osobowych

Nie wiem czy jeszcze gdzieś uchował się sklep z niespełnionymi wymaganiami dwóch checkboxów - przecież kancelarie przeorały wszystkie sklepy pod kątem regulaminów i tych checkboxów (masa sklepów dostała wtedy pisemka z kwotą do zapłaty w ramach ugody :| )

przez Mariusz » 2014 gru 30, Wt 13:41

Ja nie mam dwóch :)
W przypadku jeżeli dane są przetwarzane tylko do realizacji umowy, nie ma obowiązku posiadania zgody klienta.

M
Moderator Witryny

przez areczek » 2014 gru 30, Wt 13:43

Z tego co pamiętam to drugi checkbox pojawił się w jednej z późniejszych wersji aktualizacji 3.7 (w pierwszych wersjach i instalce nie było dwóch)

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości