Rozszerzenie możliwości edycji szablonu
Rozszerzenie możliwości edycji szablonu
Witam,
Jako że aktualnie pracuję nad szablonem zauważyłem że wielu elementów niestety nie mogę zmienić gdyż niema do nich dostępu co strasznie utrudnia i ogranicza możliwości tworzenia nowoczesnych szablonów.
Docelowo najlepiej jakby wszystkie elementy były dostępne do edycji ale tak najbardziej palące to :
- Przechowalnia (ikona) ( dodaj oraz usuń )
- Koszyk (dostępny i brak)
- formularze rejestracji i logowania
- konto (tam gdzie są zamówienia)
Pozdrawiam
Jako że aktualnie pracuję nad szablonem zauważyłem że wielu elementów niestety nie mogę zmienić gdyż niema do nich dostępu co strasznie utrudnia i ogranicza możliwości tworzenia nowoczesnych szablonów.
Docelowo najlepiej jakby wszystkie elementy były dostępne do edycji ale tak najbardziej palące to :
- formularze rejestracji i logowania
Pozdrawiam
- Autor tematu
- Podziękował : 1 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Rozszerzenie możliwości edycji szablonu
dodam jeszcze wyszukiwarkę (oczywiście nie wynik wyszukiwania tylko adres index.php?d=szukaj)
- Autor tematu
masz wiadomość
Prawie wszystko możesz pozmieniać z poziomu CSS (włącznie z formularzami logowania, rejestracji) a jeśli jest coś co wymaga przesunięcia lub nietypowego ostylowania to zawsze można za pomocą jQuery dostać się do elementu ... dopisać, nadpisać, przesunąć, dodać klasę itp
-
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
można też całą stronę wymienić dzięki jscript tylko chyba nie o to chodzi....
- Autor tematu
No jasne że nie chodzi o clonowanie dużych ilości htmla ... ja piszę o dodaniu np ID do nadrzędnego elementu i na jego bazie można wszystko ostylować.
to powyższe - można zmienić (w każdej realizacji ustawiam indywidualne grafiki dla tych elementów)
tu się zgadzam - najbardziej irytujący element z całego systemu
to powyższe - można zmienić (w każdej realizacji ustawiam indywidualne grafiki dla tych elementów)
tu się zgadzam - najbardziej irytujący element z całego systemu
-
tak wiem widziałem , oszukujesz system tyle że to jest proteza.
wydaje mi się że naturalnym jest dostęp do pełnego szablonu sklepu a nie kombinowanie na około może jestem dziwny...
wydaje mi się że naturalnym jest dostęp do pełnego szablonu sklepu a nie kombinowanie na około może jestem dziwny...
- Autor tematu
Hmmm ... żadna proteza ... zwykłe stylowanie CSS oraz podmiana grafik (np wymiana obrazka koszyka na pusty pixel - i otrzymujemy przycisk do dowolnego ostylowania za pomocą CSS)
Też chciałbym aby system miał szablon w 100% otwarty ... ale postaw się w roli producenta softu - ktoś nadłubie w formularzach rejestracji ... wypuszczają nową aktualizację i baaam ... sklep się wysypuje bo producent nadpisał szablon formularza rejestracji (i tylko krzyki, nerwy i głośne wycie po nocach przy poprawkach ;p )
Też chciałbym aby system miał szablon w 100% otwarty ... ale postaw się w roli producenta softu - ktoś nadłubie w formularzach rejestracji ... wypuszczają nową aktualizację i baaam ... sklep się wysypuje bo producent nadpisał szablon formularza rejestracji (i tylko krzyki, nerwy i głośne wycie po nocach przy poprawkach ;p )
-
no to ja nie wiem jak sobie radzą takie prestashopy magento wordpress ????
wystarczy albo możliwość przywrócenia najważniejszych elementów (formularzy, zresztą już teraz są miejsca gdzie jak ktoś nie wie to może napsuć) albo odpowiednia dokumentacja.
przykład: IPB i przycisk "przywróć" w danej sekcji html .
podmiana? no fajnie, ale ja wolałbym nie używać już ikonek tylko tak jak reszta cywilizacji użyć fa.
wystarczy albo możliwość przywrócenia najważniejszych elementów (formularzy, zresztą już teraz są miejsca gdzie jak ktoś nie wie to może napsuć) albo odpowiednia dokumentacja.
przykład: IPB i przycisk "przywróć" w danej sekcji html .
podmiana? no fajnie, ale ja wolałbym nie używać już ikonek tylko tak jak reszta cywilizacji użyć fa.
- Autor tematu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość