Propozycja nowej metody wyboru formy przesyłki
Propozycja nowej metody wyboru formy przesyłki
Witam,
Zapraszam do testowania pod adresem Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się propozycji nowej metody wyboru formy przesyłki podczas składania zamówienia.
Nowa forma wyboru będzie jako opcja (włącz/wyłącz).
Wszelkie uwagi mile widziane.
Zapraszam do testowania pod adresem Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się propozycji nowej metody wyboru formy przesyłki podczas składania zamówienia.
Nowa forma wyboru będzie jako opcja (włącz/wyłącz).
Wszelkie uwagi mile widziane.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Propozycja nowej metody wyboru formy przesyłki
Dla mnie 100 razy bardziej czytelne rozwiązanie od stosowanego obecnie, podoba mi się sposób wyboru zwłaszcza płatności.pl (czy w przelewy24 jest podobnie?).
Kiedy można się spodziewać kolejnej aktualizacji i czy są planowane jeszcze jakieś zmiany?
Kiedy można się spodziewać kolejnej aktualizacji i czy są planowane jeszcze jakieś zmiany?
Proste i czytelne.
Czy będzie można definiować swoje?
Ja mam na przykład:
Kurier - przedpłata na konto - 0,00
Kurier - pobranie - 35 zł
Powinno być tak, że jeżeli dana przesyłka ma tylko jedną formę płatności, to po wyborze przesyłki, płatność się nie pojawia. Tak jak to jest przy - Kurier - przedpłata na konto.
Kurier - przedpłata (platnosci.pl) - lista jest moim zdaniem za długa (klient po wybraniu nie widzi co się na dole dzieje).Może zrobić dwie kolumny?
System moim zdaniem wygodniejszy dla kupującego od poprzedniego.
Pozdrawiam,
Mariusz
Czy będzie można definiować swoje?
Ja mam na przykład:
Kurier - przedpłata na konto - 0,00
Kurier - pobranie - 35 zł
Powinno być tak, że jeżeli dana przesyłka ma tylko jedną formę płatności, to po wyborze przesyłki, płatność się nie pojawia. Tak jak to jest przy - Kurier - przedpłata na konto.
Kurier - przedpłata (platnosci.pl) - lista jest moim zdaniem za długa (klient po wybraniu nie widzi co się na dole dzieje).Może zrobić dwie kolumny?
System moim zdaniem wygodniejszy dla kupującego od poprzedniego.
Pozdrawiam,
Mariusz
Zdecydowanie wygodniejszy, a co ważniejsze bardziej intuicyjny, przez co klient prowadzony jest jakby krok po kroku.
Co do podwójnej tabelki płatności to nie wiem czy to dobre rozwiązanie, wolał bym zobaczyć jak by to wyglądało, bo po podziale może się zrobić niepotrzebny bałagan.
Co do podwójnej tabelki płatności to nie wiem czy to dobre rozwiązanie, wolał bym zobaczyć jak by to wyglądało, bo po podziale może się zrobić niepotrzebny bałagan.
myślę że są ok, ale jeżeli chodzi o płatnosci.pl - prowizja musi być odrazu doliczona do ceny. Nie może być jak w przypadku:
Kurier
Platnosci.pl 0,60zł - - gdzie klient widzi jaką prowizję ma zapłacić.
wg. regulaminu platnosci sklep nie może doliczać prowizji klientowi a tutaj to widać jak na dłoni.
rozumiem iż formy przesyłki i ich ceny będą w pełni edytowalne.
Kurier
Platnosci.pl 0,60zł - - gdzie klient widzi jaką prowizję ma zapłacić.
wg. regulaminu platnosci sklep nie może doliczać prowizji klientowi a tutaj to widać jak na dłoni.
rozumiem iż formy przesyłki i ich ceny będą w pełni edytowalne.
myślę, że zaproponowana forma jest bardziej czytelna od rozwijanej listy
pytanie : czy będzie tam miejsce na opis ? tak jak w obecnej wersji ?
pytanie : czy będzie tam miejsce na opis ? tak jak w obecnej wersji ?
Nowa wersja duzo lepsza ... wygodniejsza ... klient nie gubi się na rozwijanych listach
Moja uwaga:
Według mnie powinny być przedrukowane tylko koncowe sposoby płatnosci czyli :
Kurier - przedpłata (platnosci.pl)
Kurier - przedpłata na konto
Należy usunąć sam sposób przesyłki który jest pierwszy na liście -.> "Kurier" bo robi się podwojenie bo po wybraniu kuriera pojawiją się sposoby płatności - czyli to co jest przedrukowane tuż pod "Kurier".
Drukując listę (pary) "Forma przesyłki - sposób zapłaty" Klient otrzyma piękną listę do wyboru np.:
Poczta Polska - za pobraniem
Poczta Polska - przedpłata (platnosci.pl)
Poczta Polska - przedpłata na konto
Kurier - za pobraniem
Z takiej listy to pewnie mój dziadek by cos sobie wybrał ;p
Moja uwaga:
Według mnie powinny być przedrukowane tylko koncowe sposoby płatnosci czyli :
Należy usunąć sam sposób przesyłki który jest pierwszy na liście -.> "Kurier" bo robi się podwojenie bo po wybraniu kuriera pojawiją się sposoby płatności - czyli to co jest przedrukowane tuż pod "Kurier".
Drukując listę (pary) "Forma przesyłki - sposób zapłaty" Klient otrzyma piękną listę do wyboru np.:
Poczta Polska - za pobraniem
Poczta Polska - przedpłata (platnosci.pl)
Poczta Polska - przedpłata na konto
Kurier - za pobraniem
Z takiej listy to pewnie mój dziadek by cos sobie wybrał ;p
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Taki mały offtopic
Mnie jeszcze ciekawi czy Pan Krzysztof zmieni też coś w galerii, zwłaszcza to aby istniała możliwość kolejkowania zdjęć oraz ich podpisywania, no i może jakiś nowy edytor WYSIWYG z możliwością zarządzania zdjęciami w opisach.
Mnie jeszcze ciekawi czy Pan Krzysztof zmieni też coś w galerii, zwłaszcza to aby istniała możliwość kolejkowania zdjęć oraz ich podpisywania, no i może jakiś nowy edytor WYSIWYG z możliwością zarządzania zdjęciami w opisach.
Przedstawione formy przesyłki i ich powiązania z formami płatności to tylko przykłady.
Każdy będzie mógł (tak samo jak działa to obecnie) samodzielnie ustawić czy dana forma przesyłki będzie miała wyłącznie jedną formę płatności czy będzie ich więcej.
Wprowadziłem podział na 2 kolumny kanałów płatności oraz przesunięcie strony w dół po wybraniu kanału tak żeby klient widział dalszą część formularza.
Każdy będzie mógł (tak samo jak działa to obecnie) samodzielnie ustawić czy dana forma przesyłki będzie miała wyłącznie jedną formę płatności czy będzie ich więcej.
Wprowadziłem podział na 2 kolumny kanałów płatności oraz przesunięcie strony w dół po wybraniu kanału tak żeby klient widział dalszą część formularza.
- Autor tematu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość