Propozycja nowej metody wyboru formy przesyłki
Re: Propozycja nowej metody wyboru formy przesyłki
Jeszcze przy okazji omawiania formularza zamówienia - mały drobiazg, który sygnalizowali mi klienci.
W przypadku wyboru zamówienia na firmę pole nazwa firmy i nip są w jednej linii - miałem wiele niepoprawnie wprowadzonych danych lub nawet dane firmy w uwagach do zamówienia.
Proponuję aby były to dwa wiersze jeden pod drugim.
W przypadku wyboru zamówienia na firmę pole nazwa firmy i nip są w jednej linii - miałem wiele niepoprawnie wprowadzonych danych lub nawet dane firmy w uwagach do zamówienia.
Proponuję aby były to dwa wiersze jeden pod drugim.
Formularz zamówienia nie uwzględnia jednego specyficznego przypadku, z którym ostatnio się spotkałem
1.) jedna osoba zamawia
2.) faktura jest na firmę (oczywiście inny adres niż zamawiającego)
3.) natomiast dane wysyłki to zupełnie inny adres
1.) jedna osoba zamawia
2.) faktura jest na firmę (oczywiście inny adres niż zamawiającego)
3.) natomiast dane wysyłki to zupełnie inny adres
nie sprawdzałem ale masz w PA zaznaczone "Włącz możliwość podania innego adresu wysyłki"
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Brawo Panie Krzysztofie - dla mnie to najważniejsza zmiana od kilku wersji 
Podział na dwie kolumny kanałów płatności jest ok, ale dobrze byłoby wyraźnie je od siebie oddzielić np. grubą linią. Przykład: mtransfer ma radiobutony po lewej i po prawej stronie, założę się, że co 5 klient przez pomyłkę kliknie na niewłaściwy.
Podział na dwie kolumny kanałów płatności jest ok, ale dobrze byłoby wyraźnie je od siebie oddzielić np. grubą linią. Przykład: mtransfer ma radiobutony po lewej i po prawej stronie, założę się, że co 5 klient przez pomyłkę kliknie na niewłaściwy.
Seavolv napisał(a):nie sprawdzałem ale masz w PA zaznaczone "Włącz możliwość podania innego adresu wysyłki"
Inny adres wysyłki to mam, ale opisany przeze mnie przypadek dotyczy sytuacji w której:
Zamawiający - dane adresowe A
Odbiorca - dane adresowe B
Miejsce dostawy - dane adresowe C
Jest to specyficzna sytuacja, ale kilka razy już się trafiło...
generalnie super. taka zmiana jest jak najbardziej potrzebna, czytelny wybór formy przesyłki.
poruszam ten wątek ponownie, celem przypomnienia Autorowi
. ważna zmiana podobnie jak zapłata w terminie późniejszym przez szybkie płatności.
A ja mam jeszcze jedną uwagę.
Czy można by było zrobić tak aby dodać możliwość wstawienia opisu "Wybierz formę płatności" lub w PA "Formy płatności" tak jak to jest zrobione w przypadku "Formy przesyłki"
U mnie klient ma dwie opcje przy dokonywaniu zamówienia albo wybiera "przelew dowolny" albo korzysta z "płatności.pl" ewentualnie ma pobranie ale nie tego dotyczy problem.
Chciałbym aby po wybraniu "przelew dowolny" pod spodem jak to jest w przypadku płatności.pl wyskoczyła mu informacja z danymi do przelewu, bo tak naprawdę po wybraniu tej opcji klient jest w lesie i nie wie gdzie niby ma dokonać tego przelewu.
Czy można by było zrobić tak aby dodać możliwość wstawienia opisu "Wybierz formę płatności" lub w PA "Formy płatności" tak jak to jest zrobione w przypadku "Formy przesyłki"
U mnie klient ma dwie opcje przy dokonywaniu zamówienia albo wybiera "przelew dowolny" albo korzysta z "płatności.pl" ewentualnie ma pobranie ale nie tego dotyczy problem.
Chciałbym aby po wybraniu "przelew dowolny" pod spodem jak to jest w przypadku płatności.pl wyskoczyła mu informacja z danymi do przelewu, bo tak naprawdę po wybraniu tej opcji klient jest w lesie i nie wie gdzie niby ma dokonać tego przelewu.
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Seavolv napisał(a):A ja mam jeszcze jedną uwagę.
wykorzystaj do tego pole OPIS w formie wysylki ( tam mu podasz numer konta itp )
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość