testowe konto admina

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

testowe konto admina

przez malalaraf » 2010 lis 12, Pt 21:08

Witam i pozdrawiam

Chcialbym sprawdzic jak zachowuje sie strona sklepu po wlaczeniu pewnych opcji w ustawieniach konfiguracji. Niestety demo admin'a na oficjalnej stronie KQS.store ma zablokowana mozliwosc zmiany opcji a tym samym nie jestem w stanie zobaczyc efektu.

Chodzi mi o:
  • Wyłącz możliwość kupna bez rejestracji
  • Ceny widoczne tylko dla zarejestrowanych klientów
  • Koszyk tylko dla zarejestrowanych ( jaka jest roznica ( Wyłącz możliwość kupna bez rejestracji ) ??? )
  • Aktywacja kont klientów przez administratora

Pisalem na allegro do autora, przez jego strone i na maila admina ale niestety nie otrzymalem zadnej odpowiedzi. Moze ktorys z forumowiczow jest w stanie udostepnic demo programu z pelnym dostepem do admina ??? Prosze......

Czy ktos rowniez moglby mi powiedziec jak dlugo sie czeka po zakupie programu na jego dostawe ???

Pozdrawaiam
Rafal

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: testowe konto admina

przez junki » 2010 lis 12, Pt 21:38

pytasz o podstawowe rzeczy których funkcjonalności można poznać po ich przeczytaniu - nie dziwie się że nie dostałeś odpowiedzi.

Ja swoje KQSy dostawałem w kilka dni

pozdrawiam

przez malalaraf » 2010 lis 12, Pt 21:52

Witam

Ale czy dzialaja ? Te opcje sa dla mnie podstawowym elementem wyboru koszyka internetowego.

Co jest wyswietlane w miejscu ceny/dodaj do koszyka ??? tego juz nie "można poznać po ich przeczytaniu".

Bardzo prosze o ustosunkowanie sie do mojej prosby a nie testowanie mojej znajomosci czytania.

Autor tematu

przez redvan » 2010 lis 15, Pn 11:27

malalaraf napisał(a):

Chodzi mi o:
  • Wyłącz możliwość kupna bez rejestracji
  • Ceny widoczne tylko dla zarejestrowanych klientów
  • Koszyk tylko dla zarejestrowanych ( jaka jest roznica ( Wyłącz możliwość kupna bez rejestracji ) ??? )
  • Aktywacja kont klientów przez administratora

1. Oznacza ze kazdy klient moze zlozyc zamowienie ( nie musi sie rejestrowac ). Wklada do koszyka, wypelnia dane i zamowienie leci.
2. Oznacza ze ceny sa widoczne tylko dla osob ktore sie zarejestrowaly w sklepie. Jesli ktos nie ma konta w sklepie to nie zobaczy cen. Zobaczy puste pole
3. Tego nie wiem...bo kawy jeszcze nie pilem i trudno mi sie myśli.
4. Jest aktywacja przez klienta ( po rejestracji przychodzi link aktywacyjny na e-mail klienta w ktory trzeba kliknac ), oraz jest aktywacja przez administratora sklepu ( czyli to sklep decyduje czy klient bedzie mial aktywowane konto )

Te pytania sa troche na poziomie 5cio latka ktore pyta " Co oznacza na drzwiach napis " Pchać" - i oczekuje pelnej odpowiedzi : "Trzeba drzwi popchac bo sie nie otworzą jesli bedziemy ciagneli je do siebie tak jak w restauracji MCdoland's"
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez tofif » 2010 lis 15, Pn 16:43

Koszyk tylko dla zarejestrowanych ( jaka jest roznica ( Wyłącz możliwość kupna bez rejestracji ) ??? )

Ceny widac ale koszyka nie ma bez rejestracji - czyli nie mozna nic dodac do koszyka, a tym samym przechowac towaru w koszyku

to 2 to mozna dodac do koszyka ale jak wcisniesz "zloz zamowienie" to dopiero ci wywala komunikat ze musisz sie zarejestrowac

to tak po krotce

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość