jak działa przechowalnia ?

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

jak działa przechowalnia ?

przez boro » 2009 sty 21, Śr 01:42

Możecie mi powiedzieć jak to działa ?
Z grubsza się domyślam po lekturze forum, ale paru rzeczy nie wiem.
Na razie udało mi się tylko wstawić niebieską walizeczkę ikonki przechowalni na stronę opisu produktu, po kliknięciu dodaje produkt do "ulubione przedmioty"
Jak się usuwa produkty z tej listy ?
Jak na nią trafić bez szukania "walizeczki" i dodawania kolejnego produktu do listy ?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: jak działa przechowalnia ?

przez redvan » 2009 sty 22, Cz 11:19

pokaz twoja strone
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez boro » 2009 sty 22, Cz 14:24

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Autor tematu

przez redvan » 2009 sty 22, Cz 15:48

musisz w kodzie strony pododawac {PRZECHOWALNIA} tam gdzie ma byc odnosnik ktory doda towar do przechowalni. A na stronie musisz umiescic odnosnik do przechowalni ( adres podstrony gdzie znajduje sie przechowalnia to "index.php?d=przechowalnia" )
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez boro » 2009 sty 23, Pt 14:35

Ikonkę przechowali sobie dodałem obok koszyka. Wyczaiłem jak się usuwa towar z przechowalni, takim małym kubełkiem na śmieci.
Ale chciałbym aby dostęp do przechowalni był w górnym menu, obok koszyka.
W bazie szablonu zrobiłem małą modyfikację, ale niestety nie zadziałała. Przechowalnie jest niewidoczna.

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td width="70%"><div class="komorka-menu-gorne-menu-margines" style="{STYLE_GORNE_LEWE}word-spacing:4px;">
<a class="naglowek" href="index.php" style="text-decoration:none;"><span class="pogrubienie">{JEZYK_STRONA_GLOWNA}</span></a> | <a class="naglowek" href="index.php?d=katalog" style="text-decoration:none;"><span class="pogrubienie">{JEZYK_KATALOG_PRODUKTOW}</span></a> | <a class="naglowek" href="index.php?d=promocje" style="text-decoration:none;"><span class="pogrubienie">{JEZYK_PROMOCJE}</span></a> |

**** tu się zaczyna modyfikacja
| <a class="naglowek" href="index.php?d=przechowalnia" style="text-decoration:none;"><span class="pogrubienie">{JEZYK_PRZECHOWALNIA}{LICZBA_PRODUKTOW_W_PRZECHOWALNI}</span></a> |
****koniec modyfikacji
|<a class="naglowek" href="index.php?d=koszyk" style="text-decoration:none;"><span class="pogrubienie">{JEZYK_KOSZYK}{LICZBA_PRODUKTOW_W_KOSZYKU}</span></a>{DODATKOWE_DZIALY_GORNE}</div></td><td width="30%"><div class="komorka-menu-gorne-menu-margines" align="right" style="{STYLE_GORNE_PRAWE}">{ODNOSNIKI_REJESTRACJA_LOGOWANIE_KONTO}</div></td></tr></table></td></tr></table>

Ja wiem, element {JEZYK_PRZECHOWALNIA} jest niedostepny w bazie szablonu, być go nie powinno. Ale jak go usunąłem ( została tylko {ilość w przechowalni} )to nie pomogło, a zaczął pojawiać się komunikat że przechowalnia jest dostępna tylko dla zarejestrowanych klientów.

Co jeszcze trzeba pozmieniać aby przechowalnia była dostępna z menu górnego ?

Autor tematu

przez tofif » 2009 sty 23, Pt 16:04

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<a class="menu-gorne-linki" href="index.php?d=przechowalnia">Przechowalnia ({LICZBA_PRODUKTOW_W_PRZECHOWALNI})</a>

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez kulbi » 2009 sty 23, Pt 23:08

a propo co-cook to zrób jeszcze ilość produktów w koszyku oraz dodaj informację że produkt został dodany do koszyka bo nie ma

przez tofif » 2009 sty 24, So 02:36

juz wszystko jest thx

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez kulbi » 2009 sty 24, So 02:53

nie wiem czy jest w szablonie graficznym (dawno nie zaglądałem) możliwość konfigurowania kodu tej informacji "produkt dodany do koszyka", jeżeli jest to możesz zrobić jakoś bardziej widoczną tą informację np w jakiejś obwódce np border="4" i w kolorze czerwonym

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości