Wersja 1.30

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Wersja 1.30

przez radek170777 » 2010 sty 13, Śr 19:47

KQS-Projekt napisał(a):Lista wprowadzonych zmian

* dodana możliwość wprowadzenia pola ilości produktu na listach katalogowych (element {INPUT_ILOSC} dla trybów wyświetlania w szablonie graficznym)
* dodana możliwość wyświetlenia wyboru atrybutów na listach katalogowych (pola 'Atrybuty', 'Atrybuty - Lista' (Baza szablonu) oraz element {ATRYBUTY} dla trybów wyświetlania w szablonie graficznym)
* dodana możliwość umieszczenia przycisku koszyka zbiorczego na listach katalogowych, przykład:
<input type="button" value="Dodaj wybrane produkty do koszyka" onclick="listaZakupow.submit();"> można umieścić w wybranym miejscu szablonu Katalogu
Do prawidłowego działania wymagana obecność pola {INPUT_ILOSC}
* dodana możliwość ustawienia waluty wprowadzanej ceny produktu, automatyczne przeliczanie na złotówki
* możliwe kopiowanie atrybutów do większej ilości produktów docelowych
* możliwe kopiowanie cech do większej ilości produktów docelowych
* dodana możliwość odzyskiwania hasła w panelu administracyjnym
* klienci indywidualni rozbudowani o adres wysyłki
* funkcja cen widocznych dla zarejestrowanych od teraz będzie działać tylko dla zarejestrowanych klientów z aktywnym kontem
* dodany szablon wiadomości e-mail potwierdzającej zadanie pytania lub negocjacji ceny
* dodane prawa dostępu dla dodatkowych działów: dla wszystkich, dla zarejestrowanych, dla hurtowników
* dodane w konfiguracji pole 'Możliwe jedno zamówienie bez aktywacji konta', możliwość wyłączenia tej funkcji
* usunięte okienko z informacją podczas logowania klienta
* dodana możliwość aktywacji konta klienta wyłącznie przez administratora, pole 'Aktywacja kont klientów przez administratora' w konfiguracji
* dodana możliwość wyświetlania atrybutów na fakturach
* dodana możliwość zdefiniowania zamówienia na dane klientów jednorazowych
* dodana możliwość złożenia zamówienia przez panel administracyjny bez podawania danych klienta i wyboru formy przesyłki (zamówienie na paragon)
* automatyczne naliczanie rabatów dla zamówień definiowanych przez panel administracyjny
* dodany moduł wystawiania paragonów
* dodane do szablonu graficznego pole DOCTYPE
* dodane pola edycji galerii na stronie produktu w szablonie graficznym
* poprawione wyszukiwanie po cechach (możliwość dodawanie kilku cech z tymi samymi opcjami)
* dodane grupy rabatowe
* poprawione aktualizacje stanów magazynowych po edycji atrybutów
* dodawanie i edycja kont klientów w panelu administracyjnym
* dodana oddzielna baza szablonu dla działu 'Strona Główna' (możliwy inny układ strony od pozostałych działów)
* dodana oddzielna baza szablonu dla działu 'Koszyk' (możliwy inny układ strony od pozostałych działów)
* dodana oddzielna baza szablonu dla działu 'Strona Produktu' (możliwy inny układ strony od pozostałych działów)
* dodana integracja z systemem paczkomaty.pl
* dodana integracja z systemem smsapi.pl (Prawa dostępu plików cache1.dat, cache2.dat, time1.dat, time2.dat w katalogu 'inpost/data' powinny być ustawione na 777)
* wyłączone zwijanie kategorii w menu przy włączonym wyświetlaniu 1 poziomu podkategorii

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store - Twój Sklep Internetowy v1.30

przez AurorA » 2010 sty 13, Śr 22:46

Jak widać oficjalna wersja jest nieco bogatsza od wersji beta.

Czy ktoś już instalował, ja chyba dziś nie dam rady.

przez AurorA » 2010 sty 13, Śr 22:55

chyba wszyscy się rzucili na smsapi bo na stronie dostaje tylko:
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, info@12.chosting.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Czy wchodzicie w te powiadomienia sms'em?

przez crn » 2010 sty 14, Cz 10:15

Ja zainstalowałem jako drugi testowy sklep. Póki co znalazłem jeden błąd ale nie wiem czy to u mnie jest zła konfiguracja czy może instalka ma jakiś błąd. Chodzi o to, że po wysłaniu formularza z negocjacją wrzuca produkt do koszyka.
Jeśli chodzi o SMSapi przetestowałem i działa. Ja na pewno będę z tego korzystał. Zawsze tego mi brakowało.
Z innych funkcji jeszcze nie korzystałem i będę je dopiero sprawdzał.

przez boro » 2010 sty 15, Pt 16:29

U mnie po zainstalowaniu 1.30 przestało działać filtrowanie produktów wg kategorii w panelu adm. Dokładnie wygląda to tak, że wchodząc do asortyment/produkty i chcąc wybrać którąkolwiek kategorię dostaję zawsze listę wszystkich produktów w kolejności dodania. Strona się odświeża, ale nie zostaje uwzględnione wybranie kategorii. Co ciekawe, filtrowanie wg innych kryteriów działa, tzn można odfiltrować wg producenta, dostawcy.
Co może być przyczyną ?

przez HCCPL » 2010 sty 15, Pt 20:05

No cóż mogę tylko dodać, że także i ja zauważyłem u siebie te problemy z filtrowaniem produktów w administarcji.

przez piterL » 2010 sty 16, So 02:32

nie wiem jak u was - u mnie w wersji 1.30 nie mogę zrobić importu produktów csv

Re: Wersja 1.30

przez AurorA » 2010 sty 16, So 15:46

Ja w takim razie się chwilkę wstrzymam, dajcie znać czy już wszystko ok.
Trzeba pobrać ponownie i od nowa instalka.

Re: Wersja 1.30

przez AurorA » 2010 sty 16, So 15:52

W PA sklepu demu filtrowanie produktów kategoriami jest ok.

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość