KQS 4.0

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS 4.0

przez redvan » 2014 paź 28, Wt 14:24

koltat napisał(a):
lity napisał(a):
koltat napisał(a):- skrócenie nazw klas stylów CSS (konieczna będzie aktualizacja dołączonego arkusza)

Po zakończeniu aktualizacji pojawia się komunikat, aby pobrać plik z nowym arkuszem css.
Pozdrawiam
Paweł


Pawle! sęk w tym, że po zakończeniu aktualizacji nie pojawia się żaden inny komunikat poza standardowym o usunięciu pliku update.php z serwera.
Nadmienię tylko że próbowałem aktualizować już trzy razy i nic - być może spowodowane jest to faktem iż aktualizuje plikiem kqs_4.0_dla_PHP_5.4 a na serwerze mam już wersję PHP_5.5 (nie wiem nie znam się), tak czy siak żadne plik do pobrania się nie ukazuje.

Druga sprawa!
Dlaczego sklep w wyszukiwarce google czyta pierwszą stronę, a nie to co bym chciał np. krótki opis dla wyszukiwarek - dość dziwnie to wygląda na tle mojej konkurecji - acz kolwiek wyjątkowo !
Zobaczcie na załączonym jpg



plik styli powinien też sie zapisac do katalogu tmp o nazwie tymczasowy.css

Co do wyszukiwarki google - wpisz sobie w USTAWIENIA / KONFIGURACJA
w polu :

Pozycjonowanie, czyli znaczniki META
Np. <META name="keywords" content="pierwsze słowo kluczowe, drugie słowo kluczowe, inne słowo kluczowe">

swoje description

czyli :

<meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartości strony" />

Tylko nie oczekuj że w google pojawi się to od razu. Po kilku tygodniach powinno sie pojawic juz Twoje description w google
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: KQS 4.0

przez areczek » 2014 paź 28, Wt 18:25

Dlaczego sklep w wyszukiwarce google czyta pierwszą stronę, a nie to co bym chciał np. krótki opis dla wyszukiwarek - dość dziwnie to wygląda na tle mojej konkurecji - acz kolwiek wyjątkowo !
Uzupełnienie meta description nie zawsze skutkuje pojawieniem się tego opisu w Google. Działa to tak, że Google teoretycznie powinno zaserwować meta description jako opis ale jeśli ich super "inteligientny" algorytm uzna, że do hasła po którym został znaleziony Twój sklep lepiej pasuje jakiś fragment tekstu z BODY to wyświetli ten fragment.
Dodatkowo należy uważać na znaki cudzysłowu w krótkim opisie ponieważ Google potrafi uciąć opis po tym znaku.

Meta Keywords ... w mojej opinii (i Googla) są całkowicie zbędne - nie są brane pod uwagę przy ocenie strony.
Jeśli wstawisz meta keywords, których Google nie będzie mógł powiązać z treścią w dokumencie to może to wpłynąć negatywnie na ranking domeny.
Avatar użytkownika
 
Posty: 329
Dołączył(a): 2009 lip 07, Wt 18:33
Lokalizacja: Lubelskie
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: KQS 4.0

przez koltat » 2014 paź 30, Cz 14:55

faktycznie, o ile keywords były wpisane /bo to jest w przykładzie szablonu/- to już description nie miałem Redvan - bardzo ci dziękuję.
 
Posty: 73
Dołączył(a): 2008 lip 21, Pn 23:05
Lokalizacja: Bytom
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 4.0

przez Forest » 2014 lis 21, Pt 16:21

Witam!

Proszę o info gdzie znajdę w KQS 4.0:

PA/Administracja: dodana opcja 'Nie wyświetlaj danych klienta w zamówieniach'
Pozdrawiam!
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2008 lis 06, Cz 20:00
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 4.0

przez swiatlazienek » 2014 gru 16, Wt 20:31

Witam

mamy 4 sklepy kqs, w zeszłym tygodniu zakupiony został dostęp do aktualizacji. Po aktualizacji sklepów jest problem z dostępem do plików xml dla porównywarek. Oferty wszystkich sklepów zostgały przez pracowników wyłączone.

W dwóch sklepach to co się wyświetla nie jest plikiem XML a w dodatku są zbyt krótkie by dać dostęp do całej oferty. 3 sklep w pliku xml ma tylko jedną linijkę, a 4 daje błąd 404.

Wszystkie sklepy stoją na tym samym serwerze.

Ktoś ma jakiś pomysł??
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2011 lut 16, Śr 19:58
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 4.0

przez marpit » 2014 gru 17, Śr 11:55

Zostały zmienione adresy plików i są zabezpieczone ?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS 4.0

przez swiatlazienek » 2014 gru 17, Śr 20:54

Adresy na pewno są zmienione, ale czy są zablokowane to nie mam pojęcia.
Producent oprogramowania dał mi odpowiedź "http://www.kqs.pl/p29,pomoc-techniczna-pakiet-rozszerzony-1-rok.html"

Czy my użytkownicy po zapłaceniu za aktualizacje które zawierają błędy jesteśmy zmuszeni do zakupu pakietu pomocy technicznej??
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2011 lut 16, Śr 19:58
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS 4.0

przez marpit » 2014 gru 18, Cz 09:45

To sprawdź w konfiguracji bo tam są zabezpieczenia do plików i ustawienia.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS 4.0

przez redvan » 2014 gru 21, N 18:17

Teraz linki do porównywarek mają inną postać

Przykład dla ceneo

Kiedyś :
Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
http://nazwasklepu/ceneo.php?akcja=eksportuj


teraz w wersji 4.0

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
http://nazwasklepu/integracje.php?system=ceneo&klucz=UNIKALNYKLUCZ


Dla każdego sklepu jest to unikalny klucz i w konfiguracji sklepu mona sobie go zmienić na swój.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron