Aktualizacja do 4.6 i biała strona

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez worion » 2017 paź 21, So 14:19

Witam Szanownych Forumowiczów,

Dzisiaj przeprowadziłem aktualizację z wersji 1.32 do 4.6 i wysypał się sklep. Po skopiowaniu plików na serwer (do katalogu public_html) i próbie wywołania Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się pojawił mi się komunikat:

Ta strona nie działa
Serwer Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500

Skasowanie pliku update.php nic nie dało. Skasowałem katalog public_html i wgrałem go z kopi zapasowej (dzięki Bogu ją zrobiłem) i teraz sklep działa jak poprzednio. Boję się, że jak znowu będę przeprowadzał aktualizację to to się powtórzy. Proszę wszystkich o podpowiedź co mogłem zrobić źle? Zależy mi na najnowszej wersji sklepu, bo ta którą obecnie używam jest, delikatnie mówiąc przestarzała ;)

Poczytałem trochę i znalazłem informację, że tak może się stać jak zmodyfikuje się stopkę - ja nic nie usuwałem z niej, link do kqs nadal tam jest - ale może w jakiś sposób osoba robiąca kilka lat temu grafikę ją zmodyfikowała?

Apropo stopki, czy podanie w niej swojego własnego adresu www może być źródłem duplicate content? :)

Będę wdzięczy za pomoc.
Pozdrawiam
 
Autor tematu
Posty: 15
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez sucro » 2017 paź 26, Cz 09:46

Zmiana wersji php na 5.6 lub 7.0 w hostingu powinna pomóc
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez worion » 2017 paź 27, Pt 17:13

Dzięki za odpowiedź, ale mam pytanie. Jako pierwsze mam do wyboru php 5.3 i php 5.6 jak wybiore php 5.6 to jako drugie php mam wybrać php 5.3?
Robię to w direct admin:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Czy może gdzieś indziej mam coś jeszcze zmienić/zaktualizować?
 
Autor tematu
Posty: 15
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez sucro » 2017 paź 27, Pt 17:33

Ustaw pierwsze 5.6 a drugie 7.0 ( lub na odwrót jeśli nie zadziała ) - sklep może przestać wtedy działać - ale jak po zmianie wersji php wgrasz update to się uruchomi.
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez worion » 2017 paź 28, So 13:53

Ok, ale mam do wyboru tylko te dwie wersje 5.6 i 5.3

Niestety 7.0 nie ma :(

Czy może mam gdzieś indziej jeszcze poszukać?

Serwer mam od KQS.
 
Autor tematu
Posty: 15
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez sucro » 2017 paź 30, Pn 21:53

to ustaw pierwszą jako 5.6 - bo to minimalna wersja php jaka jest wymagana do aktualizacji wersji kqs4.6 - zmieniły się w tej aktualizacji minimalne wymagania :
- obsługą języka PHP w wersji minimum 5.6 (gd2, iconv, soapClient, json, ionCube 10)
- baza danych MySQL w wersji minimum 5.6
Avatar użytkownika
Admin Witryny
 
Posty: 203
Dołączył(a): 2008 kwi 08, Wt 13:44
Lokalizacja: MEGAMO
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez worion » 2017 paź 31, Wt 13:27

Dzięki za podpowiedź - sprawdzę to jeszcze przed weekendem i dam znać co i jak.
 
Autor tematu
Posty: 15
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona

przez worion » 2017 lis 08, Śr 12:37

Dzięki za pomoc, udało mi się w końcu wczoraj to zrobić - zmiana wersji na 56 rozwiązała problem :)
 
Autor tematu
Posty: 15
Dołączył(a): 2017 wrz 06, Śr 22:23
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy


Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron