Aktualizacja do 4.6 i biała strona
|Strona 1 z 1
Aktualizacja do 4.6 i biała strona
Witam Szanownych Forumowiczów,
Dzisiaj przeprowadziłem aktualizację z wersji 1.32 do 4.6 i wysypał się sklep. Po skopiowaniu plików na serwer (do katalogu public_html) i próbie wywołania Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się pojawił mi się komunikat:
Ta strona nie działa
Serwer Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500
Skasowanie pliku update.php nic nie dało. Skasowałem katalog public_html i wgrałem go z kopi zapasowej (dzięki Bogu ją zrobiłem) i teraz sklep działa jak poprzednio. Boję się, że jak znowu będę przeprowadzał aktualizację to to się powtórzy. Proszę wszystkich o podpowiedź co mogłem zrobić źle? Zależy mi na najnowszej wersji sklepu, bo ta którą obecnie używam jest, delikatnie mówiąc przestarzała
Poczytałem trochę i znalazłem informację, że tak może się stać jak zmodyfikuje się stopkę - ja nic nie usuwałem z niej, link do kqs nadal tam jest - ale może w jakiś sposób osoba robiąca kilka lat temu grafikę ją zmodyfikowała?
Apropo stopki, czy podanie w niej swojego własnego adresu www może być źródłem duplicate content?
Będę wdzięczy za pomoc.
Pozdrawiam
Dzisiaj przeprowadziłem aktualizację z wersji 1.32 do 4.6 i wysypał się sklep. Po skopiowaniu plików na serwer (do katalogu public_html) i próbie wywołania Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się pojawił mi się komunikat:
Ta strona nie działa
Serwer Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się nie może teraz obsłużyć tego żądania.
HTTP ERROR 500
Skasowanie pliku update.php nic nie dało. Skasowałem katalog public_html i wgrałem go z kopi zapasowej (dzięki Bogu ją zrobiłem) i teraz sklep działa jak poprzednio. Boję się, że jak znowu będę przeprowadzał aktualizację to to się powtórzy. Proszę wszystkich o podpowiedź co mogłem zrobić źle? Zależy mi na najnowszej wersji sklepu, bo ta którą obecnie używam jest, delikatnie mówiąc przestarzała
Poczytałem trochę i znalazłem informację, że tak może się stać jak zmodyfikuje się stopkę - ja nic nie usuwałem z niej, link do kqs nadal tam jest - ale może w jakiś sposób osoba robiąca kilka lat temu grafikę ją zmodyfikowała?
Apropo stopki, czy podanie w niej swojego własnego adresu www może być źródłem duplicate content?
Będę wdzięczy za pomoc.
Pozdrawiam
- Autor tematu
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Aktualizacja do 4.6 i biała strona
Zmiana wersji php na 5.6 lub 7.0 w hostingu powinna pomóc
Dzięki za odpowiedź, ale mam pytanie. Jako pierwsze mam do wyboru php 5.3 i php 5.6 jak wybiore php 5.6 to jako drugie php mam wybrać php 5.3?
Robię to w direct admin:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Czy może gdzieś indziej mam coś jeszcze zmienić/zaktualizować?
Robię to w direct admin:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Czy może gdzieś indziej mam coś jeszcze zmienić/zaktualizować?
- Autor tematu
Ustaw pierwsze 5.6 a drugie 7.0 ( lub na odwrót jeśli nie zadziała ) - sklep może przestać wtedy działać - ale jak po zmianie wersji php wgrasz update to się uruchomi.
Ok, ale mam do wyboru tylko te dwie wersje 5.6 i 5.3
Niestety 7.0 nie ma
Czy może mam gdzieś indziej jeszcze poszukać?
Serwer mam od KQS.
Niestety 7.0 nie ma
Czy może mam gdzieś indziej jeszcze poszukać?
Serwer mam od KQS.
- Autor tematu
to ustaw pierwszą jako 5.6 - bo to minimalna wersja php jaka jest wymagana do aktualizacji wersji kqs4.6 - zmieniły się w tej aktualizacji minimalne wymagania :
- obsługą języka PHP w wersji minimum 5.6 (gd2, iconv, soapClient, json, ionCube 10)
- baza danych MySQL w wersji minimum 5.6
Dzięki za podpowiedź - sprawdzę to jeszcze przed weekendem i dam znać co i jak.
- Autor tematu
Dzięki za pomoc, udało mi się w końcu wczoraj to zrobić - zmiana wersji na 56 rozwiązała problem
- Autor tematu
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości