Co to za tekst w nagłówku (w źródle)
|Strona 1 z 1
Co to za tekst w nagłówku (w źródle)
Witam.Przez przypadek włączyłem podgląd źródła strony głównej i zauważyłem dziwny tekst w części nagłówkowej head:
<!--
function flip(rid){ current=(document.getElementById(rid).style.display == 'none') ? 'block' : 'none'; document.getElementById(rid).style.display = current;}
function sprawdzMail(wprowadzanyMail){ prawidlowyWzor = /^[0-9a-zA-Z-._]+@[0-9a-zA-Z.-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/; sprawdz = (prawidlowyWzor.test(wprowadzanyMail)==true && wprowadzanyMail != ''); if(sprawdz){ return true; }else{ return false; }}
function sprawdzFormularz() { return 0; }; function upKoszyk(pID) { var pIloscPole; var pIlosc; var czerwonyAlarm = 0; document.listaZakupow.koszyk.value = pID; pIloscPole = .................................................................................................................................. Prywatność (Uaktywnij ciasteczka)\n\nPo zmianie ustawień należy ponownie uruchomić przeglądarkę.');
--></script>
Nie wklejam całego tekstu a tylko część. Sprawdziłem w kilku innych sklepach KQS i jest to samo.
Wygląda na to jakby w którymś ze skryptów brakowało początkowego "<script>"
Tylko w którym - bo wszystko zaszyfrowane
<!--
function flip(rid){ current=(document.getElementById(rid).style.display == 'none') ? 'block' : 'none'; document.getElementById(rid).style.display = current;}
function sprawdzMail(wprowadzanyMail){ prawidlowyWzor = /^[0-9a-zA-Z-._]+@[0-9a-zA-Z.-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/; sprawdz = (prawidlowyWzor.test(wprowadzanyMail)==true && wprowadzanyMail != ''); if(sprawdz){ return true; }else{ return false; }}
function sprawdzFormularz() { return 0; }; function upKoszyk(pID) { var pIloscPole; var pIlosc; var czerwonyAlarm = 0; document.listaZakupow.koszyk.value = pID; pIloscPole = .................................................................................................................................. Prywatność (Uaktywnij ciasteczka)\n\nPo zmianie ustawień należy ponownie uruchomić przeglądarkę.');
--></script>
Nie wklejam całego tekstu a tylko część. Sprawdziłem w kilku innych sklepach KQS i jest to samo.
Wygląda na to jakby w którymś ze skryptów brakowało początkowego "<script>"
Tylko w którym - bo wszystko zaszyfrowane
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Co to za tekst w nagłówku (w źródle)
jesli cos sie zaczyna znakiem
to znaczy ze to komentarz
Nie zawracaj sobie tym głowy
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<!--
to znaczy ze to komentarz
Nie zawracaj sobie tym głowy
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Co to za tekst w nagłówku (w źródle)
zerknij jeszcze raz w źródło sklepu i zauważysz że przed znakiem otwierającym komentarz <!-- jest
w przeciwnym wypadku javascript nie zostałby wykonany przez przeglądarkę.
Kod JavaScriptu jest ukryty przed starszymi przeglądarkami ... w razie "W" po prostu nic się nie wyświetli.
Według mnie warto aby w sklepie kod JavaScript producent oprogramowania wrzucił do oddzielnego pliku - wtedy tylko jeden raz byłby ściągany plik JS a tak za każdym wywołaniem masa zbędnego kodu się pakuje w przeglądarkę
<script type="text/javascript">
w przeciwnym wypadku javascript nie zostałby wykonany przez przeglądarkę.
Kod JavaScriptu jest ukryty przed starszymi przeglądarkami ... w razie "W" po prostu nic się nie wyświetli.
Według mnie warto aby w sklepie kod JavaScript producent oprogramowania wrzucił do oddzielnego pliku - wtedy tylko jeden raz byłby ściągany plik JS a tak za każdym wywołaniem masa zbędnego kodu się pakuje w przeglądarkę
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość