Potwierdzenie raz przychodzi całe, niekiedy część
Potwierdzenie raz przychodzi całe, niekiedy część
Witam mój sklepik - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Robię zakupy, wszystko jest ok, z tym potwierdzenie o złożeniu zamówienia raz przychodzi kompletne, a raz tylko pusta tabelka, nie wiem od czego to zależy.
Macie może na to jakieś rady, pozatym wszystko chodzi ok.
Robię zakupy, wszystko jest ok, z tym potwierdzenie o złożeniu zamówienia raz przychodzi kompletne, a raz tylko pusta tabelka, nie wiem od czego to zależy.
Macie może na to jakieś rady, pozatym wszystko chodzi ok.
Re: Potwierdzenie raz przychodzi całe, niekiedy część
Dodam, że niepełen mejl przychodzi, gdy wybieram przesyłka zwykła - i gotówkę przy odbiorze
Witam. Od jakiegoś czasu mam podobny problem. Zarówno potwierdzenia, jak i pytania o produkt, z jednego produktu przychodzi w całości, a z innego praktycznie tylko tabelka. Znalazłeś może rozwiązanie tego problemu lub może ktoś wie jak to naprawić ?
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Nie znalazłem, a próbowałem już wszystkiego, w jakiej firmie posiadasz konto hostingowe ?
Nie znam rozwiązania, ale ten temat już kiedyś był. Tylko nie pamiętam czy na tym forum, czy na KQS.
Poszukajcie.
Pozdrawiam,
Mariusz
Poszukajcie.
Pozdrawiam,
Mariusz
Konto mam na Netstrefie.
Hmm... mam zbliżony problem
Ni z tego ni z owego od wczoraj, po prawie dwóch latach poprawnego działania sklepu w tym zakresie, skrypt odmówił współpracy przy wysyłaniu potwierdzenia o złożonym zamówieniu na skrzynkę sklepu. Mało tego, klient zamawiając towar, po wypełnieniu wszystkich pól w miejscu na adres i klikając w wyślij zamówienie jest częstowany tekstem o błędzie w połączeniu ze skrzynka mailową.
Przykładowy komunikat, który pokazał mi się gdy przyjmuję zamówienie do realizacji (mail jest wysyłany do klienta):
Do klienta oczywiście nic nie dochodzi, ale w panelu admina widoczne jest jakby było ok...
Pytanie - to błąd skryptu czy raczej coś z serwerem?
Od dłuższego czasu nic w konfiguracji sklepu nie było zmieniane, hosting na linuxpl - ktoś spotkał się z takim problemem?
Ni z tego ni z owego od wczoraj, po prawie dwóch latach poprawnego działania sklepu w tym zakresie, skrypt odmówił współpracy przy wysyłaniu potwierdzenia o złożonym zamówieniu na skrzynkę sklepu. Mało tego, klient zamawiając towar, po wypełnieniu wszystkich pól w miejscu na adres i klikając w wyślij zamówienie jest częstowany tekstem o błędzie w połączeniu ze skrzynka mailową.
Przykładowy komunikat, który pokazał mi się gdy przyjmuję zamówienie do realizacji (mail jest wysyłany do klienta):
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to domowyskarbiec.pl:25 (Connection timed out) in/home/danko/domains/domowyskarbiec.pl/public_html/admin/include/source/funkcje.php on line 0
Do klienta oczywiście nic nie dochodzi, ale w panelu admina widoczne jest jakby było ok...
Pytanie - to błąd skryptu czy raczej coś z serwerem?
Od dłuższego czasu nic w konfiguracji sklepu nie było zmieniane, hosting na linuxpl - ktoś spotkał się z takim problemem?
Wygląda ewidentnie na błąd serwera - zapytaj administracji czy coś zmieniali.
(Connection timed out) - zbytnie przeciążenie serwera >?
(Connection timed out) - zbytnie przeciążenie serwera >?
Okazało się że to faktycznie był błąd serwera 
W 10 minut od zgłoszenia problem rozwiązano ku mojej wielkiej uldze
W 10 minut od zgłoszenia problem rozwiązano ku mojej wielkiej uldze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość