Zaproszenie do newslettera dla aktualnych i byłych klientów

Marketing wirusowy, social marketing, blogowanie, wymiana kodów i bonów rabatowych, sprzedaż powiązana Cross Selling, Up Selling, google analytics i inne statystyki, bazy adresowe i newsletter

Zaproszenie do newslettera dla aktualnych i byłych klientów

przez zsedc » 2009 kwi 26, N 14:31

Może ktoś kiedyś to przerabiał i doradzi. U mnie wielu klientów zamawia produkty przez email, bez żadnych sklepowych formularzy gdyż są to przedmioty wykonywane na zamówienie i trudno standaryzować możliwe zapotrzebowania. Chciałbym tych wszystkich ludzi (również z przeszłości) zapraszać do newslettera. Czy ktoś ma może wzór takiego maila z zaproszeniem, albo wie jak on powinien wyglądać, aby faktycznie zapraszał? :). Kiedy byście wysyłali takie zaproszenie? Ja uważam, że najlepiej wysłać np około 2 tygodnie po zakończeniu korespondencji email, kiedy klient ma już produkt u siebie (albo zrezygnował) i jeszcze mnie pamięta.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Zaproszenie do newslettera dla aktualnych i byłych klientów

przez kisio » 2009 kwi 29, Śr 10:13

jeżeli klient nie wyraził zgody na otrzymanie niezamówionej informacji reklamowej to chcąc być w 100% w zgodzie z prawem nie powinieneś mu nic wysyłać. Jeżeli ktoś składa u Ciebie zamówienie i nie wyraża zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych (zgoda nie może być domyślna) to możesz przekazane przez niego dane (w tym adres email) wykorzystać tylko do obsługi zamówienia

pamiętaj, że nic tak nie wkurza jak tona spamu na skrzynce, chcesz się negatywnie kojarzyć?

Re: Zaproszenie do newslettera dla aktualnych i byłych klientów

przez zsedc » 2009 kwi 29, Śr 10:19

No właśnie chodzi mi o wysłanie tego maila z zaproszeniem - czyli z pytaniem czy wyraża zgodę :)

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości