Przniesienie sklepu do innego katalogu ten sam serwer
|Strona 1 z 1
Przniesienie sklepu do innego katalogu ten sam serwer
Witam,
Jestem nowym posiadaczem sklepu KQS i nowy na forum. Dlatego na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich.
Mam pytanie do specjalistów od KQS - czy jest możliwe przeniesienie sklepu do drugiego katalogu na tym samym serwerze i będzie on działał ppoprawnie korzystając z tej zamej bazy.
Pytanie bierze się z tąd gdyż domeny mam na serwerze home.pl i zainstalowałem sklep w katalogu takim samym jak nazwa domeny (aby wszystko było poukładane na serwerze) Niestety po wdrożeniu grafiki i uzupełnieniu bazy okazało się że nie moge wskazać mojej domeny na ten katalog, ponieważ nazwy się pokrywają. Jest możliwość dokonująć odpowiednie zmiany w pliku .htaccess, jednakże po przekierowaniu przez plik .htaccess sklep nie przechodzi przez walidator htmla, natomiast ten sam sklep wskazany przez inną domenę walidacje już przechodzi.
bardzo proszę o odpowiedź
z poważaniem
Maciej
Jestem nowym posiadaczem sklepu KQS i nowy na forum. Dlatego na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich.
Mam pytanie do specjalistów od KQS - czy jest możliwe przeniesienie sklepu do drugiego katalogu na tym samym serwerze i będzie on działał ppoprawnie korzystając z tej zamej bazy.
Pytanie bierze się z tąd gdyż domeny mam na serwerze home.pl i zainstalowałem sklep w katalogu takim samym jak nazwa domeny (aby wszystko było poukładane na serwerze) Niestety po wdrożeniu grafiki i uzupełnieniu bazy okazało się że nie moge wskazać mojej domeny na ten katalog, ponieważ nazwy się pokrywają. Jest możliwość dokonująć odpowiednie zmiany w pliku .htaccess, jednakże po przekierowaniu przez plik .htaccess sklep nie przechodzi przez walidator htmla, natomiast ten sam sklep wskazany przez inną domenę walidacje już przechodzi.
bardzo proszę o odpowiedź
z poważaniem
Maciej
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Przniesienie sklepu do innego katalogu ten sam serwer
Możesz sob ie ustawić na dowolny katalog a potem domenę ustawić na niego i to wszystko.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Czyli teoretycznie mógłbym np: mając dwie domeny skopiować sklep do dwóch katalogów i je przekierowac na te katalogi. Wtedy będa dwa sklepy ale korzystać będą z jednej bazy?
- Autor tematu
cruac napisał(a):Czyli teoretycznie mógłbym np: mając dwie domeny skopiować sklep do dwóch katalogów i je przekierowac na te katalogi. Wtedy będa dwa sklepy ale korzystać będą z jednej bazy?
Teoretycznie tak, ale wątpię aby to w praktyce zadziałało na dłuższą metę gdyż w konfiguracji sklepu możesz wpisać tylko jedną domenę. Ponadto google się to nie spodoba na pewno.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dziekuję za odpowiedź.
Pytałem czysto teoretycznie.
Pozdrawiam
Pytałem czysto teoretycznie.
Pozdrawiam
- Autor tematu
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość