forum na subdomenie sklepu - dobrze czy nie?
|Strona 1 z 1
forum na subdomenie sklepu - dobrze czy nie?
Witajcie,
jak się człowiekowi wydaje, że juz coś zaczyna kumać w pozycjonowaniu to przychodzi proste pytanie i człek (czytaj: ja) jest głupi.
Uruchomiłem forum na subdomenie mojego sklepu - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Ogólnie wydaje się, że pozycjonersko forum takie powinno fajnie służyć, bo dużo fajnych dyskusji, często linki do sklepu kiedy ludziska sobie sobie coś pokazują czy o coś pytają. Natomiast pytanie me brzmi, czy fakt iż jest to subdomena przypadkiem nie niweczy pożądanego efektu?
Pozdrawiam,
Radek
jak się człowiekowi wydaje, że juz coś zaczyna kumać w pozycjonowaniu to przychodzi proste pytanie i człek (czytaj: ja) jest głupi.
Uruchomiłem forum na subdomenie mojego sklepu - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Ogólnie wydaje się, że pozycjonersko forum takie powinno fajnie służyć, bo dużo fajnych dyskusji, często linki do sklepu kiedy ludziska sobie sobie coś pokazują czy o coś pytają. Natomiast pytanie me brzmi, czy fakt iż jest to subdomena przypadkiem nie niweczy pożądanego efektu?
Pozdrawiam,
Radek
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: forum na subdomenie sklepu - dobrze czy nie?
Nie niweczy.
Subdomeny należy jak najbardziej wykorzystywać.
B.
Subdomeny należy jak najbardziej wykorzystywać.
B.
z tego co się orientuje to subdomena jest traktowana jako oddzielna strona ale chyba ciut gorzej od domeny .
Ja zakładając sklep miałem domenę totu24.pl no i nie wiem co mnie skusiło zrobić subdomenę torebka.totu24.pl i wiem że był to nie trafiony pomysł ale pomimo tego na hasło torebka 4 700 000 zapytań jestem gdzieś 11 -20 pozycja.
Co do forum to dobry pomysł na subdomene linki z forum będą wpływać na pozycje sklepu, sub domenę możesz mieć na innym serwerze i linki będą miały jeszcze większą moc ale dla sklepu nie wiem czy nie lepiej by było forum w katalogu może gdzieś na forum o pozycjonowaniu znajdziesz poradę.
Ja zakładając sklep miałem domenę totu24.pl no i nie wiem co mnie skusiło zrobić subdomenę torebka.totu24.pl i wiem że był to nie trafiony pomysł ale pomimo tego na hasło torebka 4 700 000 zapytań jestem gdzieś 11 -20 pozycja.
Co do forum to dobry pomysł na subdomene linki z forum będą wpływać na pozycje sklepu, sub domenę możesz mieć na innym serwerze i linki będą miały jeszcze większą moc ale dla sklepu nie wiem czy nie lepiej by było forum w katalogu może gdzieś na forum o pozycjonowaniu znajdziesz poradę.
totu24 napisał(a):sub domenę możesz mieć na innym serwerze i linki będą miały jeszcze większą moc
A możesz zdradzić sposób takiego parkowania sub domeny i ustawienia dns w konfiguracji domeny?
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
totu24, skromność przez Ciebie przemawia. jesteś na "torebka" piąty:)
dzięki wszystkim za opinie
dzięki wszystkim za opinie
- Autor tematu
a na haslo "torebki" jest dalej
i wiecej wynikow wyszukiwania bo prawie 5 mln.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Zgadza się - subdomeny to bardzo dobry pomysł. Sam mam już kilka prostych stronek na subdomenach, a planuję kilkadziesiąt następnych.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witam,
Subdomeny jak najbardziej, ale trzeba uważać aby nie przesadzić.
Mam na myśli transfer i zużycie procesora.
W zależności od hostingu kilka lub kilkanaście stron typu WordPress można postawić.
Pozdrawiam,
Mariusz
Subdomeny jak najbardziej, ale trzeba uważać aby nie przesadzić.
Mam na myśli transfer i zużycie procesora.
W zależności od hostingu kilka lub kilkanaście stron typu WordPress można postawić.
Pozdrawiam,
Mariusz
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości