rotujący baner na stronie głównej
|Strona 1 z 1
rotujący baner na stronie głównej
Wiecie może jak wmontować do kqs ładny rotujący banner? taka ulepszona wersja "Towaru Dnia".
Najbardziej podoba mi się rozwiązanie jakie mam w joomli, czyli RT_Slideshow, po wstępnej konfiguracji cała praca z nim polega na umieszczeniu w odpowiednim katalogu obrazka i pliku tekstowego zawierającego adres odnośnika oraz opis pojawiający się na obrazku (w działaniu można zobaczyć to na testowej stronie sklep.grajewo.pl po prawej stronie)
Widziałem rózne skrypty w js ale nie potrafię ich wmontować w kqs, poza tym większość przy jakiejkolwiek zmianie wymaga grzebania w kodzie, a wolałbym coś ucywilizowanego jak ten RT_Slideshow, aha i zdecydowanie nie chce flasha
Jeśli ktoś już z czymś takim walczył i wygrał to proszę o pomoc.
Dzieki!
Najbardziej podoba mi się rozwiązanie jakie mam w joomli, czyli RT_Slideshow, po wstępnej konfiguracji cała praca z nim polega na umieszczeniu w odpowiednim katalogu obrazka i pliku tekstowego zawierającego adres odnośnika oraz opis pojawiający się na obrazku (w działaniu można zobaczyć to na testowej stronie sklep.grajewo.pl po prawej stronie)
Widziałem rózne skrypty w js ale nie potrafię ich wmontować w kqs, poza tym większość przy jakiejkolwiek zmianie wymaga grzebania w kodzie, a wolałbym coś ucywilizowanego jak ten RT_Slideshow, aha i zdecydowanie nie chce flasha
Jeśli ktoś już z czymś takim walczył i wygrał to proszę o pomoc.
Dzieki!
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: rotujący baner na stronie głównej
mam ten sam problem.. więc jeśli ktoś sobie z tym poradził to proszę się podzielić ta wiedzą...
z góry dziękuję
z góry dziękuję
-
szimano
Re: rotujący baner na stronie głównej
Jakikolwiek skrypt możesz wpiąć przez IFRAME i wyświetlać go w dodanym "Elemencie menu".
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości