Kopia oulooka ??

Programy pomocne w prowadzeniu sklepu internetowego.

Kopia oulooka ??

przez ZooSklep » 2008 lip 01, Wt 18:09

Mam prośbe.. Czy może ktos krok po kroku opisac mi jak skopiowac wszystko z oulooka. Będę instalował na nowo windowsa xp i nie chciał bym stracić wszystko to co mam w poczcie. Na outlook express mam cztery tożsamości. Z góry dziękuje.. Pozdrawiam.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Kopia oulooka ??

przez grzejan » 2008 lip 01, Wt 19:05

cześc - ja uzywałem programiku do archiwizacji i odtworzenia z kopii,
możesz spróbować OEBackup65.
Chyba mam gdzieś instalkę - jesli nie znajdziesz lepszej metody - napisz - podeślę co mam. Mi się to powiodło w 90 %

przez junki » 2008 lip 01, Wt 21:49

ja przez takie wynalazki straciłem cala korespondencję, teraz robię to tak:

1) kasuję stare wiadomości, opróżniam elementy usunięte (później szybciej się kopiuje)
2) outlooh/narzędzia/opcje i karta konserwacja w niej klikam "folder magazynu" podany adres kopiuję.
3) start/uruchom wklejam skopiowany adres
4) otwiera się folder magazynu kopiuje całą zawartość na dysk który nie będzie formatowany.
5) następnie po instalacji te same czynności tylko kopiuję z dysku gdzie przeniosłem dane do folderu z outloka (adres "czytam" ponownie z outlooh/narzędzia/opcje i karta konserwacja w niej klikam "folder magazynu" )

możesz jeszcze sobie wyeksportować ustawienia konta (serwery, hasło)
outlok/narzędzia/konta/eksportuj a później tak samo tylko importuj.

i tyle działa na 100%

przez ZooSklep » 2008 lip 01, Wt 22:37

junki napisał(a):ja przez takie wynalazki straciłem cala korespondencję, teraz robię to tak:

1) kasuję stare wiadomości, opróżniam elementy usunięte (później szybciej się kopiuje)
2) outlooh/narzędzia/opcje i karta konserwacja w niej klikam "folder magazynu" podany adres kopiuję.
3) start/uruchom wklejam skopiowany adres
4) otwiera się folder magazynu kopiuje całą zawartość na dysk który nie będzie formatowany.
5) następnie po instalacji te same czynności tylko kopiuję z dysku gdzie przeniosłem dane do folderu z outloka (adres "czytam" ponownie z outlooh/narzędzia/opcje i karta konserwacja w niej klikam "folder magazynu" )

możesz jeszcze sobie wyeksportować ustawienia konta (serwery, hasło)
outlok/narzędzia/konta/eksportuj a później tak samo tylko importuj.

i tyle działa na 100%

Junki.. dzieki za info.. Jutro sie pomęcze.. :) Pozdrawiam.

Autor tematu

przez Borat » 2008 lip 01, Wt 22:37

No i o książce adresowej warto pamiętać.

B.

przez redvan » 2008 lip 03, Cz 22:43

ja mam taki sposob.

wszystkie maile zapisuja sie w ( przyklad moj ):

C:\Documents and Settings\Marek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{814CC465-65FB-4FD1-994E-8BD59A392098}\Microsoft\Outlook Express

kopiuje ta zawartosc ( zazwyczaj w przypadku format c ).

Po postawieniu nowego windowsa instaluje outlooka konfiguruje go i wrzucam do katalogu ( wczesniej tego {814CC465-65FB-4FD1-994E-8BD59A392098} ale zmienia on nazwe pozniej na inna ) i reboot outlook i wszystkie maile są ( przychodzace, wyslane itp ).
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez rog333r » 2008 lis 24, Pn 01:57

Ja to kiedys robilem innaczej dla uzytkownikow. Tworzylem im pliki *.pst i archwizowalem poprostu starsze wiadomosci "niz". I wtedy legancko wszystko w jednym pliku, robisz format kompta i później podpisasz ten plik z archiwum. Częstą metodą było także tworzenie plików *.pst dla każego roku osobno ( zależy ile kto pisał). Itd.

Obecnie używanie programów do obsługi maili uważam za zbędne używam tylko konta Gmail przez WWW. Można skonfigurować odbierania i wysyłanie z innych kont.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość