Nie moge się zalogować do PA

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: Nie moge się zalogować do PA

przez motylanogha » 2008 paź 22, Śr 13:38

możecie mi podać w której tabeli w bazie znajduje się informacja dot. godzin pracy admina i jak ten rekord zmodyfikować?

wydaje mi sie żę tego nie przestawiałem a za nic w świecie nie mogę się zalogować do PA

dzięki z góry

M

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez lukjod » 2008 paź 22, Śr 14:15

no mnie poprawil P. Krzysztof kqs, dzisiaj odpowiedzial na maila, takze problem rozwiazany

przez ZooSklep » 2008 paź 22, Śr 15:36

ZooSklep napisał(a):Czy ktoś mi może pomóc i napisac w czym tkwi problem , że nie mogę się zalogować do swojego PA.. Nic nie zmieniałem w ciągu tygodnia.. Dziwne..

Znowu mam problem z logowaniem się do PA. Po wpisaniu hasła i i loginu wyskakuje mi okienko " zaloguj się' Nadmienie , że nic nie zmieniałem.. Może ktos pomóc. Może mi tez kqs mógłby pomóc.?? Pozdrawiam.

Autor tematu

przez KQSProjekt » 2008 paź 23, Cz 14:48

Powyższa wypowiedź mnie obraża i proszę admina o jej usunięcie. Nikomu ni blokuję dostępu do jego sklepu i nie mam takiej możliwości.
KQSProjekt

przez ZooSklep » 2008 paź 23, Cz 16:36

ZooSklep napisał(a):
ZooSklep napisał(a):Czy ktoś mi może pomóc i napisac w czym tkwi problem , że nie mogę się zalogować do swojego PA.. Nic nie zmieniałem w ciągu tygodnia.. Dziwne..

Znowu mam problem z logowaniem się do PA. Po wpisaniu hasła i i loginu wyskakuje mi okienko " zaloguj się' Nadmienie , że nic nie zmieniałem.. Może ktos pomóc. Może mi tez kqs mógłby pomóc.?? Pozdrawiam.

Panie Krzysztofie.. Może Pan napisać czym spowodowany moze być taki problem. Zdarzyło mi sie to juz drugi raz , a nic nie zmieniałem. Prosze o odpowiedz..

Autor tematu

przez diversio » 2008 paź 23, Cz 18:16

Po zalogowaniu do admina bazy SQL,
wybierasz (klikasz) swoją bazę,
następnie wybierasz (klikasz) tabelę "table_users",
klikasz przeglądaj.
Wyświetlą się rekordy, w kolejnych wierszach zarejestrowani admini (ilość wierszy = ilość adminów).
Klikasz na ołówek, czyli edytuj, w wierszu odpowiedniego admina,
w kolumnie "Pole" (1 kolumna) odszukujesz wiersze "logowanie_praca_od" i "logowanie_praca_do",
w kolumnie "Wartość" (5 kolumna) w tych samych wierszach wpisujesz 0 i 0 (zero).
Na dole tabeli klikasz "Wykonaj"

Gotowe, admin ma ustawione logowanie bez ograniczeń.

Proszę bardzo ;)

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez diversio » 2008 paź 23, Cz 18:20

Powyższe odnosi sie do pytania, gdzie w bazie SQL zmienić ustawienia dotyczące godzin pracy admina (1 strona wątku).
Czytałem temat i nie zauważyłem, że jest kilka następnych postów na kolejnej stronie.

przez lukjod » 2008 paź 23, Cz 20:30

diversio napisał(a):Po zalogowaniu do admina bazy SQL,

jakiego programu uzyc do otwarcia bazy ?

przez diversio » 2008 paź 23, Cz 20:40

Zależy gdzie masz serwer, tam powinien być panel do zarządzania bazami SQL (może być phpMyAdmin najczęściej)
Choć powiem, czy to nie strach grzebać w bazie, jeśli nigdy tego nie robiłeś/nie wchodziłeś do swojej bazy/nie wiesz gdzie masz wejście.
Generalnie - niczego nie zatwierdzaj i nie wykonuj, jesli nie masz pewności tego co robisz.
Oczywiście przed wszelką zabawą z bazą (a zwłaszcza przy braku doświadczenia) - wykonać kopię bezpieczeństwa

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości