Ustawienia graficzne

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Ustawienia graficzne

przez lew22 » 2008 paź 09, Cz 22:48

Konfiguruję sobie właśnie grafikę na stronie głownej sklepu i nie mogę znaleźć sposobu na zmianę tła. Czy ktoś może podpowiedzieć mi jak to zrobić? Wpisywanie adresu pliku w postaci "./img/strona_tło.jpg" w pole konfiguracji "Obraz w tle" nie daje efektu, czy trzeba coś tam zrobić jeszcze czy to nie to pole?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Ustawienia graficzne

przez diversio » 2008 paź 10, Pt 18:59

Jeśli korzystasz ze stylu osadzonego (łącznie z własnym plikiem css lub wyłącznie z niego) to prawidłowa postać adresu to img/strona_tło.jpg.
Jeśli całe ustawienia masz wyrzucone do własnego pliku css, wyłączony styl w nagłówku, to wpisywanie czegokolwiek w ustawieniach nic Ci nie da.
Powinieneś wtedy ścieżkę do tła wpisać w swoim pliku css, podając adres relatywnie do css`a.
Czyli jeśli w katalogu głównym masz katalog css, a w nim plik styli np. stylesheet.css to relatywna ściezka powinna wyglądać tak: ../img/strona_tlo.jpg

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez lew22 » 2008 paź 11, So 12:12

dzięki diversio za te informacje.
Udało się po wpisaniu "/img/strona_tlo.jpg" zamiast tak jak wpisywałam "./img/strona_tło.jpg" w pole konfiguracji "Obraz w tle".
tło miałam zapisane jako "strona_tło" i wpisywałam je w konfiguracji z tym polskim znakiem "tło" - jak zmieniłam ł na l to się udało:)

Autor tematu

przez lew22 » 2008 paź 11, So 12:46

mam teraz inny problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Chodzi o stronę główną - NAJNOWSZE POROPOZYCJE. Chciałam aby produkty ustawiały mi się w 3 rzędach. na forum znalazłam kod który miał tak robić, gdy go wkleiłam niestety tak nie jest , tabela się zwężyła, są jakieś dziwne ramki, brzydko to wygląda. Nie wiem czy moje zdjęcia są za duże i dlatego tak się robi. Prosze o pomoc.

kod który wkleiłam:
STRONA GŁÓWNA / NAJNOWSZE PROPOZYCJE

<div style="float:left; width:250; height:250; margin-left:5; margin-right:5">
<table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-naglowek" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_NAGLOWEK}" valign="top"><div class="kolor-11" style="margin-left: {MARGINES_LEWY}; margin-top: {MARGINES_GORNY}; margin-bottom: 2">{JEZYK_NAJNOWSZE_PROPOZYCJE}</div></td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}">{PRODUKTY}</td></tr></table><table class="tabela-normal" width="100%"><tr><td class="komorka-czesc-wlasciwa" width="100%" bgcolor="{KOLOR_TLA_CZESC_WLASCIWA}"><div style="margin: 5" align="right"><a href="index.php?d=katalog"><span class="pogrubienie">{JEZYK_KATALOG_PRODUKTOW} &raquo;</span></a></div></td></tr></table><table width="100%" class="tabela-normal"><tr><td class="komorka-odstep"></TD></TR></TABLE></div>

A TO KOD DO : STRONA GŁÓWNA/NAJNOWSZE PROPOZYCJE/PRODUKT:

<div style="float:left; width:290; height:250; margin-left:5; margin-right:5; margin-top:10">
<table style="margin-bottom: 10px;" class="tabela-normal"
width="100%">
<tbody>
<tr>
<td class="komorka-normal" align="center"
bgcolor="#F1F1F1" valign="middle" width="25%">
<div style="margin: 5px;">

<table border="0" width="100%" height="238">
<tr>
<td colspan="2" width="{SZEROKOSC_KOMORKI_ZDJECIA}" align="center">{ZDJECIE}</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><div class="trzynastka" style="margin: 5"><A href="{ODNOSNIK}"><span class="pogrubienie" style="font-weight: normal; font-size:11px;">{NAZWA_PRODUKTU}</span></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="{SZEROKOSC_KOMORKI_CENA}" align="right" valign="bottom">
<div style="margin-right: 5; margin-top: 0; margin-bottom: 3">{CENA}</div></td>
<td align="right" valign="bottom"><div style="margin-right: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 3; float: right">{KOSZYK}</div></td>
</tr>
</table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość