o co chodzi?
o co chodzi?
wczoraj aktualizowalam sklep do nowo przeslanej wersji 1.28, po aktualizacji wszystko ok, pozmieniałam trochę w PA. rano zamiast sklepu wyświetlił się błąd:
zrobiłam ponownie update i sklep ładnie chodził, teraz znowu jest ten sam błąd.
chyba nie jest to wina serwera, bo na tym samym serwerze mam drugi sklep, który chodzi bez zarzutu. w czym jest tu problem, zna się ktoś może?
The encoded file /var/www/mnt/nfs07/nfs5/html/pro/salonkama.pl/home/art/index.php is corrupt.
zrobiłam ponownie update i sklep ładnie chodził, teraz znowu jest ten sam błąd.
chyba nie jest to wina serwera, bo na tym samym serwerze mam drugi sklep, który chodzi bez zarzutu. w czym jest tu problem, zna się ktoś może?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: o co chodzi?
na moje oko miałaś włamanie na serwer i plik index.php został zmieniony przez intruza.
sytuacja opisywana już kilka razy na forum. proponuje kontak z adminem serwera - maja logi i kiedy ostatnio była zmiana indexu.
jeśli masz hasło w kliencie ftp radzę szybko je wykasować a komputer przeskanować antywirem w poszukiwaniu trojana.
sytuacja opisywana już kilka razy na forum. proponuje kontak z adminem serwera - maja logi i kiedy ostatnio była zmiana indexu.
jeśli masz hasło w kliencie ftp radzę szybko je wykasować a komputer przeskanować antywirem w poszukiwaniu trojana.
dokładnie miałeś włamanie, niestety administratorzy nic w tym kierunku nie zrobią prócz podania logów serwera sprawa do zgłoszenia na policję ale jak to wiadomo nasza policja umorzy śledztwo po pół roku z "powodu nie wykrycia sprawców"
jak pisał poprzednik skasuj hasła z klienta ftp i POZMIENIAJ JE w innym przypadku za parę dni będziesz miał najprawdopodobniej to samo.
jak pisał poprzednik skasuj hasła z klienta ftp i POZMIENIAJ JE w innym przypadku za parę dni będziesz miał najprawdopodobniej to samo.
dzięki za odpowiedzi.
hasła w programie do połączeń ftp nie mam wpisanego na stałe. wpisuję przy każdym połączeniu.
zmienię hasło, mam nadzieję, że to pomoże..
hasła w programie do połączeń ftp nie mam wpisanego na stałe. wpisuję przy każdym połączeniu.
zmienię hasło, mam nadzieję, że to pomoże..
- Autor tematu
no i znowu to samo
a powiedzcie mi jeszcze, czy z outlooka tez ktos sobie moze moje haslo zobaczyc? bo tylko tam mam wpisane haslo na stale.
a powiedzcie mi jeszcze, czy z outlooka tez ktos sobie moze moje haslo zobaczyc? bo tylko tam mam wpisane haslo na stale.
- Autor tematu
Musisz mieć na kompie jakiegoś trojana. Inna możliwość, to albo łączysz się z siecią przez WiFi i masz nie zabezpieczoną sieć, albo masz połączenie z siecią przez jakąś sieć osiedlową itp i ktoś na jakimś routerze programowym przechwytuje interesujące go dane.
Jeżeli używasz Windowsa, przeskanuj komputer kilkoma programami antywirusowymi itp.
Jeżeli używasz Windowsa, przeskanuj komputer kilkoma programami antywirusowymi itp.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
czy hasło zostało zmienione po poprzednim włamaniu ?
jeżeli nie tu napewno jest problem, kolejna kwestia to mieć kilka haseł a nie wszystko na jednym bo tak łatwiej zapamiętać.
jeżeli nie tu napewno jest problem, kolejna kwestia to mieć kilka haseł a nie wszystko na jednym bo tak łatwiej zapamiętać.
google pod odnośnikiem do mojego sklepu wyświetla komunikat "Ta witryna może wyrządzić szkody na Twoim komputerze":
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
domyślam się, że to efekt tego wcześniejszego włamania
pomóżcie, co robic? wejścia do sklepu zmalały drastycznie
domyślam się, że to efekt tego wcześniejszego włamania
pomóżcie, co robic? wejścia do sklepu zmalały drastycznie
- Autor tematu
Powyższy link tłumaczy (po angielsku) co zrobić.
Reasumując, może to być pokłosie włamania i jeszcze w cache Googla to wisi a może nadal na serwerze masz jakieś świństwo zainstalowane...
Szczerze Ci współczuje - załamka... Popularny FF blokuje tą stronę automatycznie...
Powyższy link tłumaczy (po angielsku) co zrobić.
Reasumując, może to być pokłosie włamania i jeszcze w cache Googla to wisi a może nadal na serwerze masz jakieś świństwo zainstalowane...
Szczerze Ci współczuje - załamka... Popularny FF blokuje tą stronę automatycznie...
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości