Jak przenieść bazę danych sql

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Jak przenieść bazę danych sql

przez waszkom » 2008 wrz 26, Pt 11:03

Pojawił mi się problem, otóż koszmarna firma od hostingu FireHost.pl przeniosła serwery z niemiec do polski.
I dane które były na serwerze zostały nie kompletnie przeniesione, nie przeniesiono bazy danych.
W e-mailu podano lakoniczne informacje jednozdaniowe by najpierw zmienić w swoich skryptach hostname bazy z : localhost na sql1.firehost.pl.
Tylko ja jestem noga w tej dziedzinie i nie wiem co zrobić. Potem podano informację : Wszyscy klienci mogą skopiować aktualną baze danych ze starego serwera i importować ją na nowym serwerze Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się. Zrobiłem export bazy do pliku sql ale przy próbie importu wystąpił błąd.
I nadal mam na stronie "Brak polaczenia z serwerem baz danych!"
Czy bylby ktoś uprzejmy i napisał krok po kroku jak wybrnąć z tej sytuacji?
Z góry dzięki za pomoc.
Zapomniałem dodać że firma hostingowa oczywiście nie odpowiada na e-maile z prośbą o doprowadzenie do stanu pierwotnego.
Tak więc ostrzegam ' Chcesz mieć problemy wykup hosting na FireHost.pl"

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Jak przenieść bazę danych sql

przez marpit » 2008 wrz 26, Pt 11:49

Przenoszenia bazy było już poruszane kilka razy. Ciężko coś doradzić nie widząc plików i bazy co jest nie tak.
Jak chcesz to podaj dane do starego i nowego serwera na PW to luknę.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Jak przenieść bazę danych sql

przez pbas » 2008 wrz 26, Pt 12:33

waszkom napisał(a):Tak więc ostrzegam ' Chcesz mieć problemy wykup hosting na FireHost.pl"

Hehehe, mam u nich postawione zaplecze :) Generalnie nie postawiłbym na tak tanim hostingu swojego biznesu ale pod precelki jest jak znalazł :)

Co do problemu, to daj Marpitowi dostęp - coś pokombinuje :)
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości