Nagły problem z dodawaniem zdjęć!
Nagły problem z dodawaniem zdjęć!
Witam ponownie.
Zaskoczylem sie, bo podczas dodawania zdjęć do mojego sklepu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się wyskakuje mi komunikat "Wszystkie pola musza byc wypełnione:)". Dzieje sie tak gdy chce dodac nowa galerie, wybierajac z listy produkt, tak samo podczas dodawania zdjęcia ze spisu produktów i szybka edycja galerii. Podobnie dzieje sie gdy wejde w edycje poroduktu, wybieram nowy plik, zapisuje zmiany i niby OK, ale jak wracam to nie ma tego zdjecia.
Czy jest jakies ograniczenie ilosci zdjęć w bazie? Czy moze cos sie stało ze skryptami podczas ladowania wielu zdjec przez ostatnie 20 min.?
Czy ktos spotkał sie z czyms podobnym?
Aha, nie mam zadnego pola do wypelnienia podczas dodawani galerii zdjęć, wiec błąd conajmniej dziwny.
Zaskoczylem sie, bo podczas dodawania zdjęć do mojego sklepu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się wyskakuje mi komunikat "Wszystkie pola musza byc wypełnione:)". Dzieje sie tak gdy chce dodac nowa galerie, wybierajac z listy produkt, tak samo podczas dodawania zdjęcia ze spisu produktów i szybka edycja galerii. Podobnie dzieje sie gdy wejde w edycje poroduktu, wybieram nowy plik, zapisuje zmiany i niby OK, ale jak wracam to nie ma tego zdjecia.
Czy jest jakies ograniczenie ilosci zdjęć w bazie? Czy moze cos sie stało ze skryptami podczas ladowania wielu zdjec przez ostatnie 20 min.?
Czy ktos spotkał sie z czyms podobnym?
Aha, nie mam zadnego pola do wypelnienia podczas dodawani galerii zdjęć, wiec błąd conajmniej dziwny.
Re: Nagły problem z dodawaniem zdjęć!
OOO, zauwazylem jeszcze jedna straszna rzecz!
Zniknęły mi ceny produktów np. po lewej w najczesciej ogladanych koszulka EVA nie ma ceny!!!! mimo ze jest sprecyzowana w panelu. Probowalem dac jej promocje i na nowo uzupelnic dane ale nici;/ Stało sie tak z paroma lecz nie wszystkimi produktami na stronie.
Gdy dodaje nowy produkt jest OK, czy musze wywaic produkty bez cen i na nowo je wprowadzic? Bo na poczatku byly wszytskie ceny widoczne.
POMOCY
Zniknęły mi ceny produktów np. po lewej w najczesciej ogladanych koszulka EVA nie ma ceny!!!! mimo ze jest sprecyzowana w panelu. Probowalem dac jej promocje i na nowo uzupelnic dane ale nici;/ Stało sie tak z paroma lecz nie wszystkimi produktami na stronie.
Gdy dodaje nowy produkt jest OK, czy musze wywaic produkty bez cen i na nowo je wprowadzic? Bo na poczatku byly wszytskie ceny widoczne.
POMOCY
jakies dziwne bledy masz na dole
Warning: Unknown: write failed: Disc quota exceeded (69) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: write failed: Disc quota exceeded (69) in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
tofif napisał(a):Warning: Unknown: write failed: Disc quota exceeded (69) in Unknown on line 0
Dokładnie - wskazuje to na przepełnienie powierzchni dysku.
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Hmm ale czy to oznacza ze mam za duzo zdjęć? Czy najnowsza wersja pozwala dodac ich wiecej?
I mam jeszce przy logowaniu taki warning: Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /sklep/admin/main.php on line 0
:/ kurcze nagle caly sklep zaczał sie sypać;/ wrrr
Jak mozna to ponaprawiac? Czy po prostu zainstalowac nowa wersje i postawic na nowo wszytko?
I mam jeszce przy logowaniu taki warning: Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /sklep/admin/main.php on line 0
:/ kurcze nagle caly sklep zaczał sie sypać;/ wrrr
Jak mozna to ponaprawiac? Czy po prostu zainstalowac nowa wersje i postawic na nowo wszytko?
Komunikat o "QUOTA" to nie problem z ograniczeniami nałożonymi na Twoje konto na serwerze. Masz powiedzmy łączną powierzchnię rzędu 100 MB a fotki i inne dane mogą zajmować więcej. To nie wina softu KQS.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
To juz sie naparwde poddaje. Juz 4 raz stawiam sklep. I wczesniej po ok. 2 miesiacach przetal mi rozsylac e-mail e z powiadomieniami a teraz te fotki i brak cen;/
Aktualizuje sklep do najnowszej wersji stawiam na spokojnie i zobaczymy.
Korzystac z serera home.pl i powinno byc OK.
Dziekuje zwszytkim za odpowiedzi i pomoc!
Aktualizuje sklep do najnowszej wersji stawiam na spokojnie i zobaczymy.
Korzystac z serera home.pl i powinno byc OK.
Dziekuje zwszytkim za odpowiedzi i pomoc!
Sprawdź czy wszystko działa.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Chcialem oficjalnie podziekować uzytkownikowi martip za pomoc w uratowaniu mojego sklepu i aktualizacje!
Zrobil to bezinteresownie i bardzo szybko - Dziękuje!
A wracajac, to fakt, skonczyla mi sie pojemnosc konta na serwerze wynikla ze zlego podzialu pojemnosci poczty i konta www. Teraz juz zwiekszylem pojemnosc www i powinno byc OK. A co do cen wrocily i wszystko wydaje sie byc w porzadku. Dokladnie na 100% po weekendzie bo jestem na wyjezdzie.
Ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie i ze to forum spelnia swoja role.
Zrobil to bezinteresownie i bardzo szybko - Dziękuje!
A wracajac, to fakt, skonczyla mi sie pojemnosc konta na serwerze wynikla ze zlego podzialu pojemnosci poczty i konta www. Teraz juz zwiekszylem pojemnosc www i powinno byc OK. A co do cen wrocily i wszystko wydaje sie byc w porzadku. Dokladnie na 100% po weekendzie bo jestem na wyjezdzie.
Ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie i ze to forum spelnia swoja role.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości