Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia

przez JaCo » 2020 lip 31, Pt 22:51

Rys sytuacyjny:

KQS: 5.5
PHP: 7.1.33
SQL: mariadb 10.3

CHMOD i CHOWN się zgadzają

Problem:

Niezarejestrowany użytkownik nie może dokończyć zamówienia. Po kliknięciu w przycisk "Zamawiam", wyskakuje błąd: "Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie". Co ciekawe, przypadłość ta nie dotyczy zalogowanych użytkowników. Jako tymczasowy workaround wyłączyliśmy możliwość zamawiania bez zakładania konta, ale co oczywiste nie jest to sytuacja, którą chcielibyśmy długo utrzymywać ;)

Próbowałem już metody z kopią bazy (opisanej tu na forum), ale niestety bez sukcesu. Logi są czyściutkie, więc zostaje metoda prób i błędów. Próbowałem więc wykonać update na świeżo ściągniętej paczce plików - bez skutku. Próbowałem mysqlcheck i mysql_upgrade. I nic. Kończą mi się pomysły, dlatego piszę - czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia

przez wesmar » 2020 sie 27, Cz 01:41

pokaż co masz w
Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
"SHOW VARIABLES LIKE 'sql_mode';"

Miałem tak bo niby ostatnie kompilacje działają przy włączonym strict_trans_tables, ale nie do końca. Dalej lecę na starym:
+---------------+------------------------+
| Variable_name | Value |
| sql_mode | NO_ENGINE_SUBSTITUTION |

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości