KQS 4.5 kody rabatowe nie działają
|Strona 1 z 1
KQS 4.5 kody rabatowe nie działają
W najnowszej aktualizacji jest informacja : "jedno pole na kody rabatowe i bony kwotowe w koszyku". Bony kwotowe działają ale po wpisaniu poprawnego kodu rabatowego i aktywowaniu nie przyznaje rabatu. Kolejna sprawa to przy wpisaniu złego bonu (literówka) nie pojawia się żaden komunikat z informacją, że kod jest nieprawidłowy. W pliku językowym widziałem, że jest taka informacja 

- Autor tematu
- Podziękował : 1 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: KQS 4.5 kody rabatowe nie działają
u mnie wszystko działa
Zainstalowałem sobie czysty kqs na localhoście i rzeczywiście działa. Dodam że integracja z paczkomatami też mi nie działa (po wpisaniu w koszyku kodu pocztowego pokazuje się pusty select), to samo w panelu kqs w zakładce paczkomaty "Paczkomat nadawczy" też mam puste pole select. Na serwerze lokalnym działają paczkomaty i kody rabatowe. Więc problem jest po stronie serwera tylko gdzie? Jaka dyrektywa w phpini za to odpowiada?
- Autor tematu
może wersja php u mnie 5.6
Miałem php 5.5 lecz po przejściu na 5.6 dalej był ten sam problem, ale już go rozwiązałem, odpowiedzialna była za niego konfiguracja serwera, a dokładniej w php.ini dyrektywa "allow_url_fopen", po włączeniu jej już wszystko działa. Szkoda, że autor nigdzie nie zamieścił informacji o tym, bo kilka godzin przy tym straciłem.. No ale człowiek całe życie się uczy
Temat do zamknięcia 

- Autor tematu
przy okazji - przy kopiowaniu produktu nie kopiuje opisów z wersja angielską
Warto pamiętać o kontrolce "Wyłącz rabatowanie produktów w promocji" w konfiguracji. Straciłem tak godzinę walcząc z kodem rabatowym na produkt na którym włączona była promocja. 

- Podziękował : 0 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość