Nie działa import XML, Nokaut, Ceneo

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: Nie działa import XML, Nokaut, Ceneo

przez HCCPL » 2014 kwi 25, Pt 10:27

Sklep testowo przeniosłem też na całkiem inny serwer, gdzie jest dostępnych wielu informatyków. jednak wszystko jest bez zmian, stale ten sam problem. - Czy to możliwe by w nowej wersji sklepu 3.8 było coś nie tak? Pomoc z nowego serwera odpowiedziała tak:

"... Tutaj potrzebna będzie pomoc programisty kqs
php po prostu creszuje,moze dostaje źle dane xml
bez kodu zródlowego nie będziemy mogli tego zdebugować w żaden sposób
prawa na katalog nie są ważne bo php działa z poziomu usera... "

Co powiecie panowie, na to gdzie szukać problemu?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez HCCPL » 2014 kwi 29, Wt 22:44

Chyba sprawa się wyjaśnia, - Wprowadzono w nowej wersji nowe ustawienia w produktach, a nazywa się to tak -

* Udostępnij dane produktu porównywarkom cenowym *

--- Niestety we wszystkich produktach okienko jest nie zaznaczone, więc żaden produkt nie był importowany, nasuwa się kolejne pytanie jak zaznaczyć tą funkcje w kilkuset towarach w moim przypadku, klikając przez cały dzień w każdy towar i czekać na akceptację?

Cyba nie tak powinno wyglądać wprowadzenie takiej mozliwości zmiany.

Autor tematu

przez lity » 2014 kwi 30, Śr 08:42

HCCPL napisał(a):Chyba sprawa się wyjaśnia, - Wprowadzono w nowej wersji nowe ustawienia w produktach, a nazywa się to tak -

* Udostępnij dane produktu porównywarkom cenowym *

--- Niestety we wszystkich produktach okienko jest nie zaznaczone, więc żaden produkt nie był importowany, nasuwa się kolejne pytanie jak zaznaczyć tą funkcje w kilkuset towarach w moim przypadku, klikając przez cały dzień w każdy towar i czekać na akceptację?

Chyba wystarczy zaznaczyć odpowiednią opcję, w:

Panel Administracyjny --> Konfiguracja --> Pozostałe

Tam znajdziesz: "Wybrane produkty udostępnij porównywarkom" lub "Nie udostępniaj porównywarkom wybranych produktów"

Paweł

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez redvan » 2014 kwi 30, Śr 09:02

domyślnie po aktualizacji sklepu wszystkie produkty powinny być zaznaczone dla porównywarek - dziwne że nie były.

Ale jak lity napisał - zaznacz tam opcję i będzie po problemie ;)
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez HCCPL » 2014 kwi 30, Śr 16:00

- odpowiadając , to oczywiście w konfiguracji ustawia się odpowiednią opcję, ale każdy towar osobno trzeba ręcznie było zaznaczyć by było zaznaczone udostępnienie porównywarkom... - zaznaczyłem z kilkadziesiąt i wszystko działało, teraz po kilku godzinach zaznaczone mam już wszystko, ale najgorsze, znowu nie działa... - nic innego nie było zmieniane i już teraz nic nie wiem w czym problem.

- napisałem do admina.kqs, pana Krzysztofa o problemie jak i prosił w mailu z update by zgłaszać problemy po zainstalowaniu nowej wersji , jego odpowiedź, cytuję " dobre sobie " - koniec cytatu...

Autor tematu

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości