Nie udało sie dodać zdjęcia

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

Nie udało sie dodać zdjęcia

przez michau » 2013 mar 07, Cz 23:26

Witajcie, mam KQSa w wersji 3.6. Nagle zacząłem dostawać komunikat "Nie udało się dodać zdjęcia" przy próbach dodania nowego produktu.
Baza naprawiana, brak błędów. Uprawnienia też są OK. Co jeszcze sprawdzić.
michau

Autor tematu

Re: Nie udało sie dodać zdjęcia

przez Bolsik » 2013 sie 04, N 11:50

mam to samo po czystej instalce 1.27 + up do 3.7
Atrybuty ok

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez redvan » 2013 sie 05, Pn 08:17

michau napisał(a):Witajcie, mam KQSa w wersji 3.6. Nagle zacząłem dostawać komunikat "Nie udało się dodać zdjęcia" przy próbach dodania nowego produktu.
Baza naprawiana, brak błędów. Uprawnienia też są OK. Co jeszcze sprawdzić.

Podczas aktualizacji posypała ci się baza danych - przerabiałem to w jednym ze sklepów. Z tego co pamiętam ręcznie musiałem z poziomu SQL zmieniać ID zdjęć - w efekcie pózniejszym jedno zdjęcie dodawało się do 2-3 produktów. Wtedy tez ręczne grzebanie z SQL. Niestety innego sposobu nie znalazłem na naprawę. Faktem jest że udało mi się to naprawić ale nigdy więcej bym do tego nie startował ponownie bo spędziłem nad tym ok 10 dni
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez Bolsik » 2013 sie 05, Pn 10:13

w moim przypadku jak baza mogła się popsuć skoro nie ma wgranego jeszcze żadnego zdjęcia ?

przez Bolsik » 2013 sie 05, Pn 12:04

Komunikat
Nie udało sie dodać zdjęcia numer 1.

Produkt 5 groszy został dodany.
Powrót do spisu
Powrót do edycji dodanego produktu

przez redvan » 2013 sie 07, Śr 09:12

Bolsik napisał(a):w moim przypadku jak baza mogła się popsuć skoro nie ma wgranego jeszcze żadnego zdjęcia ?

ale w bazie danych to nie tylko zdjęcia są .

Postaw kopie sklepu ( zainstaluj na nowo sklep ) w jakims katalogu. Następnie przenieś bazę danych na nowy sklep ( bez produktów, galerii i kategorii )

Dodaj produkt w testowym sklepie ( kategorie tez ) oraz dodaj zdjecie. Jesli zadziała zrob kopie bazy danych. Nastepnie przenies całą baze danych ( łacznie z produktami, lategoriami i galeriami ) i znów sprawdz czy mozna dodac zdjecie. Jesli sie nie da to obszar poszukiwań juz jest zawezony do produktów.

Wtedy przenies tylko kategorie i produkty bez zdjęć. Następnie sprawdz ponownie czy mozna dodac zdjecia. itd...itd...

W tym momencie zobaczysz która tabela w bazie danych jest spierdzielona.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość