Kolejne propozycje poprawki

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Kolejne propozycje poprawki

przez arock » 2013 kwi 03, Śr 13:21

Witam,

Od jakiegoś czasu używamy atrybutów w sklepie i tu właśnie znalazłem kilka niedogonień.
Po pierwsze jeżeli ktoś ma sklep z butami to ma problem, a mianowicie. Jeżeli mamy rozmiary butów i któryś z rozmiarów się skończy to trzeba usunąć atrybut - trochę bezsens bo później trzeba wprowadzać na nowo. Proponuje wprowadzić albo tak jak jest w produktach widoczność, albo dopisek do atrybutu - "chwilowy brak", "brak towaru" lub po prostu "brak". Druga sprawa to wyświetlanie się atrybutów, czas jest nie po kolei nawet gdy po kolei zostały dodane tak jak w załączonym linku.
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Znalazłem jeszcze jeden błąd, możliwy zakup towaru którego ilość w magazynie jest "zero".

Jak znajdę coś jeszcze to nie omieszkam Państwa o tym poinformować:)

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Kolejne propozycje poprawki

przez joee » 2013 kwi 03, Śr 13:24

Ja nie mam takich problemów :)

przez kotwik » 2013 kwi 04, Cz 09:41

Sprawdź konfigurację dokładnie.
Na pewno da się ustawić kolejność atrybutów, jeżeli jest zero na stanie to taki atrybut po prostu się nie wyświetla. I na pewno da się ustawić, aby nie dało się kupować jeśli jest 0. Dodatkowo trzeba włączyć kontrolę stanów magazynowych.

przez arock » 2013 cze 21, Pt 08:16

kotwik napisał(a):Sprawdź konfigurację dokładnie.
Na pewno da się ustawić kolejność atrybutów, jeżeli jest zero na stanie to taki atrybut po prostu się nie wyświetla. I na pewno da się ustawić, aby nie dało się kupować jeśli jest 0. Dodatkowo trzeba włączyć kontrolę stanów magazynowych.

Nie znalazłem nic takiego, czy możesz podpowiedzieć gdzie tego szukać?? bo w ustawieniach - konfiguracja nic nie ma odnośnie stanów magazynowych.

Autor tematu

przez arock » 2013 cze 21, Pt 08:54

arock napisał(a):
kotwik napisał(a):Sprawdź konfigurację dokładnie.

Nie znalazłem nic takiego, czy możesz podpowiedzieć gdzie tego szukać?? bo w ustawieniach - konfiguracja nic nie ma odnośnie stanów magazynowych.

Dzięki już problem rozwiązany, znalezione to czego znaleźć się nie dało:)

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości