Zmiana Cennika - kod dla klienta
|Strona 1 z 1
Zmiana Cennika - kod dla klienta
Witam!
W naszym sklepie obsługujemy klientów o różnym stopniu rabatu. Oprócz detalicznych, hurtowych mamy jeszcze 3 cenniki i wraz ze wzrostem obrotów migrujemy klienta między nimi. System się sprawdza, brakuje nam jednak funkcji, która umożliwiłaby udostępnienie klientowi kodu, który zmienia jego cennik.
Chcielibyśmy rozpocząć kampanię reklamową z rozsyłaniem gadżetów, razem z którymi przesyłalibyśmy kod, który włącza cennik hurtowy dla klienta.
Niestety brak takiej możliwości.
Klient nawet jak się zarejestruje to widzi ceny 'detaliczne', żeby zmienić sobie cennik na hurt musi zadzwonić, albo napisać maila i czekać (komu dziś się chce), albo liczyć że sami go zauważymy i znowu czekać (choćby dlatego, że obsługa nie pracuje przez weekend).
Jakieś pomysły?
W naszym sklepie obsługujemy klientów o różnym stopniu rabatu. Oprócz detalicznych, hurtowych mamy jeszcze 3 cenniki i wraz ze wzrostem obrotów migrujemy klienta między nimi. System się sprawdza, brakuje nam jednak funkcji, która umożliwiłaby udostępnienie klientowi kodu, który zmienia jego cennik.
Chcielibyśmy rozpocząć kampanię reklamową z rozsyłaniem gadżetów, razem z którymi przesyłalibyśmy kod, który włącza cennik hurtowy dla klienta.
Niestety brak takiej możliwości.
Klient nawet jak się zarejestruje to widzi ceny 'detaliczne', żeby zmienić sobie cennik na hurt musi zadzwonić, albo napisać maila i czekać (komu dziś się chce), albo liczyć że sami go zauważymy i znowu czekać (choćby dlatego, że obsługa nie pracuje przez weekend).
Jakieś pomysły?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Zmiana Cennika - kod dla klienta
Slawek napisał(a):
Jakieś pomysły?
uwierz mi że jak chce rabat to jest w stanie zadzwonić lub napisać ( przypomnieć się o włączenie rabatu ).
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Zmiana Cennika - kod dla klienta
uwierz mi że jak chce rabat to jest w stanie zadzwonić lub napisać ( przypomnieć się o włączenie rabatu ).
Może indywidualny tak, ale w przypadku klientów o których zabiegamy, to zwykle są na tyle zajęci i zabiegani, że trzeba się naprawdę postarać, żeby porzucili swoich dotychczasowych dostawców. Taki klient nawet jak da się namówić, żeby zajrzeć do sklepu, to jak zobaczy ceny detal to da sobie spokój.
Tymczasem - obszedłem problem w ten sposób, że napisałem swój kod w php, który na podstawie bazy kodów i emaila klienta zmienia cennik przypisany klientowi w bazie KQS. Nieco trąci prowizorką, ale zaszyłem to w szatę sklepu i klienci korzystają.
- Autor tematu
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości