Zniknęły produkty
|Strona 1 z 1
Zniknęły produkty
Witam,
w sklepie wczoraj zniknęły produkty, nie ma również możliwości dodania ich.
Jak próbuję dodać produkt, pojawia się komunikat: Wystąpił błąd przy dopisywaniu produktu.
Dzisiaj rano wszystko działało , teraz znów sklep jest wyczyszczony.
Mam wprowadzonych ponad 260 produktów.
adres sklepu: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Próbowałem pisać do KQS, nie otrzymuję jednak żadnych odpowiedzi.
Proszę o informację co jest przyczyną problemu i jak go rozwiązać.
Pozdrawiam
w sklepie wczoraj zniknęły produkty, nie ma również możliwości dodania ich.
Jak próbuję dodać produkt, pojawia się komunikat: Wystąpił błąd przy dopisywaniu produktu.
Dzisiaj rano wszystko działało , teraz znów sklep jest wyczyszczony.
Mam wprowadzonych ponad 260 produktów.
adres sklepu: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Próbowałem pisać do KQS, nie otrzymuję jednak żadnych odpowiedzi.
Proszę o informację co jest przyczyną problemu i jak go rozwiązać.
Pozdrawiam
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Zniknęły produkty
Same może mi się przypominają, ale może to pomoże.
Może namieszałem coś w szablonach graficznych (można nadpisać sklep na ftp, albo wkleić poprawny kod w "Szablony graficzne". Poprawny kod można skopiować od KQS z demo sklepu).
Może baza danych jest pełna i brakuje miejsca.
Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć.
Może namieszałem coś w szablonach graficznych (można nadpisać sklep na ftp, albo wkleić poprawny kod w "Szablony graficzne". Poprawny kod można skopiować od KQS z demo sklepu).
Może baza danych jest pełna i brakuje miejsca.
Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć.
Dziękuję za odpowiedź,
"Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć."
tego sam raczej nie ogarnę.
co do bazy danych to przywrócili mi na home.pl kopię bazy z przed trzech dni i teraz znów wszystko działa.
Pytanie tylko czy jak znów dodam parę produktów, czy coś się nie popsuje.
"Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć."
tego sam raczej nie ogarnę.
co do bazy danych to przywrócili mi na home.pl kopię bazy z przed trzech dni i teraz znów wszystko działa.
Pytanie tylko czy jak znów dodam parę produktów, czy coś się nie popsuje.
- Autor tematu
Ja w ciągu ostatniego tygodnia miałem 4 klientów co mieli podobny problem - wszystkiemu winny serwer home ( bo wszyscy klienci mieli na tych serwerach sklepy ). Przywrócenie bazy danych + naprawa tabel w sql pomogła. Jak widać to nie wina KQS a serwerów na home
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Potwierdzam, że problem dotyczy serwerów home - miałem to samo, ale dzisiaj w nocy, wczoraj jeszcze wszystko było ok.
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości