Zniknęły produkty

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

Zniknęły produkty

przez cccezar » 2012 paź 15, Pn 18:02

Witam,

w sklepie wczoraj zniknęły produkty, nie ma również możliwości dodania ich.
Jak próbuję dodać produkt, pojawia się komunikat: Wystąpił błąd przy dopisywaniu produktu.

Dzisiaj rano wszystko działało , teraz znów sklep jest wyczyszczony.

Mam wprowadzonych ponad 260 produktów.

adres sklepu: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Próbowałem pisać do KQS, nie otrzymuję jednak żadnych odpowiedzi.

Proszę o informację co jest przyczyną problemu i jak go rozwiązać.

Pozdrawiam

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Zniknęły produkty

przez itp » 2012 paź 15, Pn 18:40

Same może mi się przypominają, ale może to pomoże.

Może namieszałem coś w szablonach graficznych (można nadpisać sklep na ftp, albo wkleić poprawny kod w "Szablony graficzne". Poprawny kod można skopiować od KQS z demo sklepu).

Może baza danych jest pełna i brakuje miejsca.

Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć.

przez cccezar » 2012 paź 15, Pn 20:13

Dziękuję za odpowiedź,

"Może najlepiej zrobić reinstalacje, czyli nadpisać pliki na FTP i podać dane do stworzonej wcześniej bazy danych - 30 minut roboty, dane pozostaną, a problem powinien zniknąć."

tego sam raczej nie ogarnę.

co do bazy danych to przywrócili mi na home.pl kopię bazy z przed trzech dni i teraz znów wszystko działa.

Pytanie tylko czy jak znów dodam parę produktów, czy coś się nie popsuje.

Autor tematu

przez redvan » 2012 paź 16, Wt 11:49

Ja w ciągu ostatniego tygodnia miałem 4 klientów co mieli podobny problem - wszystkiemu winny serwer home ( bo wszyscy klienci mieli na tych serwerach sklepy ). Przywrócenie bazy danych + naprawa tabel w sql pomogła. Jak widać to nie wina KQS a serwerów na home
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez kotwik » 2012 paź 17, Śr 07:43

Potwierdzam, że problem dotyczy serwerów home - miałem to samo, ale dzisiaj w nocy, wczoraj jeszcze wszystko było ok.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości