ZAKUPY GRUPOWE - utrudnienia KQS

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

ZAKUPY GRUPOWE - utrudnienia KQS

przez letsplay » 2012 cze 26, Wt 11:45

Proponowane zmiany dotyczą współpracy z serwisami zakupów grupowych, jak Groupon, CiTeam, Gruper i inne.

Utrudnienia, jakie napotkano przy realizacji zamówień w sklepie KQS poprzez w/w serwisy:

- uniemożliwienie ustawienia rabatu na poziomie 100% (klient kupuje kupon i płaci za niego w serwisie zakupów grupowych, następnie przechodzi do sklepu KQS i wpisuje kod rabatowy przy zakupie danego produktu; przy maksymalnym rabacie 99% i wybraniu jakiejś formy przesyłki, tak naprawdę płaci 1% ceny produktu + wysyłka; jedyne rozwiązanie to kupno kuponu wraz z wysyłką, na czym oczywiście zarabia serwis zakupów grupowych, a przedsiębiorca traci). Dlaczego nie można ustawić rabatu na 100%??? Mam nadzieję, że szybko ulegnie to zmianie.

- brak możliwości operacji na wielu kodach rabatowych jednocześnie (brak możliwości eksportu kodów rabatowych (proszę sobie wyobrazić kopiowanie 2 tys. kodów po kolei), np. do pliku .xls lub .txt; brak możliwości usunięcia kodów nieaktywnych lub niesprzedanych jednorazowo (niestety trzeba usuwać każdy po kolei))

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: ZAKUPY GRUPOWE - utrudnienia KQS

przez wa51ol » 2012 sie 28, Wt 19:20

Z tym problemem rabatu = 100% ja sobie radze przez bazę no ale sklep pod tym względem to totalna lipa, jak mozna zabronić rabatu 100%, to jest nie logiczne !

A dziś podczas sprawdzania kodów okazało się że da sie wykorzystać pomimo limitu 2 (moze i więcej stracilem nerwy juz do tego sklepu) razy ten sam kod ! Wystarczy zamowic raz z kodem i za chwile drugi i juz mamy 2 zamowienia z tym samym kodem i oba 100% rabatu ...

przez letsplay » 2012 paź 10, Śr 21:35

wa51ol napisał(a):Z tym problemem rabatu = 100% ja sobie radze przez bazę no ale sklep pod tym względem to totalna lipa, jak mozna zabronić rabatu 100%, to jest nie logiczne !

A dziś podczas sprawdzania kodów okazało się że da sie wykorzystać pomimo limitu 2 (moze i więcej stracilem nerwy juz do tego sklepu) razy ten sam kod ! Wystarczy zamowic raz z kodem i za chwile drugi i juz mamy 2 zamowienia z tym samym kodem i oba 100% rabatu ...

Do tej pory od razu usuwałem kody z zamówień. Znajomy mi wytłumaczył, że żaden sklep nie może mieć 100% rabatu, gdyż inaczej zacząłby świrować (matematyka). Można to jeszcze przeboleć, jednak nie mogę przeboleć grupowych operacji na kodach rabatowych. Mam 40 stron nieaktywnych kodów i co... mam je teraz pół dnia usuwać pojedynczo? Masakra.

Autor tematu

przez letsplay » 2013 sty 22, Wt 09:59

Ok, z tym rabatem 100% poradziłem sobie inaczej. Cieszę się, że w nowej wersji została dodana możliwość grupowych operacji na kodach rabatowych :) Duże ułatwienie pracy!

PROPOZYCJA NOWEJ ZMIANY
- dodanie możliwości grupowej edycji statusów zamówienia (w momencie, gdy wiem, że np. 100 klientów już opłaciło towar, muszę klikać każdego po kolei i zmieniać sobie status zamówienia na opłacony i dalej - na realizację. Generalnie duża strata czasu, wolałbym zaznaczyć wszystkich i wysłać te potwierdzenia hurtem)

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości