Checboxy - zdecydowna konieczność.
|Strona 1 z 1
Checboxy - zdecydowna konieczność.
W związku z licznymi zmianami prawa idącymi ku dobru konsumentów coraz częściej wymagane jest uzyskanie zgody na jakieś działania - głównie GIODO i UOKiK. Ja osobiście potrzebuje zaimplementować dodatkowe checkobxy do zgód na różne rzeczy i nie mam takiej możliwości. Myślę, że takie zmiany wcześniej czy później dotkną o ile już nie dotknęły wszystkich sprzedawców. W związku z tym proponuję dodanie funkcjonalności w PA->Ustawienia-> Checkoboxy. Byłyby to pola, w których definiowałoby się treść checkobxa, opcjonalnie można by dodać znacznik czy ma wysyłać meila i treść tego meila. Wykorzystanie chekboxa byłoby możliwe np w szablonie za pomocą tagu np {checkbox_1}. Cyfra by była wpisywana przez użytkownika dodającego checkobx do szablonu i odpowiadałaby id checkboxa, natomiast system sam wstawiałby odpowiedni checkbox. Wypadałoby tylko jeszcze gdzieś zapisywać kliknięte checkboxy .. np tablica zapisująca id checkboxa, meil klikacza, data zaznaczenia (a już ekstra sprawą by było jakby był dodatkowo podany link strony na której dany checkbox się znajduje/znajdował.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Checboxy - zdecydowna konieczność.
zdecydowanie popieram
dobry pomysł - przydatny ficzer - przypominam tylko, że checkboxy nie powinny być domyślnie zaznaczone 
I zapomniałem o jednym, przy checkboxie tez powinien być parametr wymagany/niewymagany.
- Autor tematu
jestem za
Ano sam własnie męcze sie z tym problemem...(brakiem funkcjonlanosci..)
może Pan Krzysztof wypuści jakiś cichy update bo także mam z tym problem.
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość