dostęp do panelu admina
|Strona 1 z 1
dostęp do panelu admina
Mam problem z dostaniem się do Panelu Administracyjnego.
Jakiś czas temu pomagałem założyć sklep dla znajomych. Sklep wisiał i wisi do dziś bez żadnej sprzedaży.
Niestety znajomi zapomnieli dostępu do panelu, i loginu i maila. Co w takiej sytuacji mogę zrobić by się dostać do środka?
Wersja sklepu to 1.32
Jakiś czas temu pomagałem założyć sklep dla znajomych. Sklep wisiał i wisi do dziś bez żadnej sprzedaży.
Niestety znajomi zapomnieli dostępu do panelu, i loginu i maila. Co w takiej sytuacji mogę zrobić by się dostać do środka?
Wersja sklepu to 1.32
Re: dostęp do panelu admina
login i haslo sie odnalazlo wiec temat nieaktualny 
Odświeżam temat - mam ten sam problem - co mozna zrobic ? Mam dostep do bazy ale tam haslo jest szyfrowane...
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
jeśli masz dostęp do bazki to odszukaj sobie tabelę prefix_users ... defaultowa nazwa to 'kqs_users' ...
w tabeli odszukaj swój login - zazwyczaj z ID 1 - gdzieś na samym początku (chyba że userzy byli zmienianie to wtedy trzeba szukać na dalszych ID)
...
gdy znajdziesz login to przechodzisz do edycji danego rekordu
...
w jakimś generatorze MD5 wygeneruj sobie dowolne (tymczasowe) hasło - link do pierwszego lepszego generatora: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
...
otrzymany łańcuch MD5 wklej w bazie danych w polu 'haslo'
...
zatwierdź zmiany
...
zaloguj się d PA sklepu (czasami trzeba dwukrotnie spróbować ... za drugim razem loguje)
...
przechodzisz do użytkowników i zmieniasz sobie hasło na odpowiednio silne i łatwe do zapamiętania
pozdrawiam
areczek ...
w tabeli odszukaj swój login - zazwyczaj z ID 1 - gdzieś na samym początku (chyba że userzy byli zmienianie to wtedy trzeba szukać na dalszych ID)
...
gdy znajdziesz login to przechodzisz do edycji danego rekordu
...
w jakimś generatorze MD5 wygeneruj sobie dowolne (tymczasowe) hasło - link do pierwszego lepszego generatora: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
...
otrzymany łańcuch MD5 wklej w bazie danych w polu 'haslo'
...
zatwierdź zmiany
...
zaloguj się d PA sklepu (czasami trzeba dwukrotnie spróbować ... za drugim razem loguje)
...
przechodzisz do użytkowników i zmieniasz sobie hasło na odpowiednio silne i łatwe do zapamiętania
pozdrawiam
areczek ...
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Wydaje mi się ze są łatwiejsze sposoby. Ze świeżej instalacji sklepu kopiujesz zawartość tabeli dla uesra o id 1 i kopiujesz do obecnej z prawidłowym id i się logujesz... albo jak masz innych userów o uprawnieniach admina i znasz ich hasła to skopiuj takiego usera jeszcze raz potem zmieniasz hasło i login i to wszystko.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
hehehe ... ~marpit ... też sposób ... ale wydaje mi się że mój jest mniej skomplikowany bo w zasadzie robisz to samo co ja podałem (podmieniasz w bazie hasło) ... tylko że po twojemu trzeba jeszcze zainstalować dodatkowo jednego sklepa
... a po mojemu wystarczy hasło md5 sobie zrobić w jakimś generatorze (chyba że ktoś pisze w PHP to ma md5() ... ale w zasadzie jakby ktoś czół z deka PHP to by nie pytał jak podmienić sobie hasło w DB
pozdrawiam
areczek ...
pozdrawiam
areczek ...
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
a nie lepiej kliknac opcje " przypomnij haslo" ?
Oczywiscie w tabeli w bazie danych wpisac swoj adres e-mail ( prawidlowy ) bo na niego poleci przypomnienie hasla. Pozniej odpalic panel admina i nacisnac "kliknij jesli nie pamietasz hasla" - nowe haslo poleci na e-mail a pozniej sobie mozna go zmienic.
Oczywiscie w tabeli w bazie danych wpisac swoj adres e-mail ( prawidlowy ) bo na niego poleci przypomnienie hasla. Pozniej odpalic panel admina i nacisnac "kliknij jesli nie pamietasz hasla" - nowe haslo poleci na e-mail a pozniej sobie mozna go zmienic.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Jak ktoś ma tylko jedna instalację i nie wie co z nią robić to zawsze może mieć problemy....
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości