Rodzaj sklepu- odwrotne przyporządkowanie
|Strona 1 z 1
Rodzaj sklepu- odwrotne przyporządkowanie
Pisałem juz kilka razy do admina ale odpowiedzi brak - piszę wiec tuatje. Sprawa dotyczy rodzaju sklepu - z częsciami samochodowymi
Chodzi o przyporządkowanie produktów do danych modeli pojazdów. W tej chwili jest możliowść przyporządkowywania produktu do modelu pojazdu. Jest to pracochłonne jeśli pojawia sie nowy pojazd do którgo pasuje 1000 przedmiotów. W tej chwili należy te 1000 produktów edytować i przyporządkowywać do nowego modelu pojazdu. Czy w poprawkach można by było umożliwić kojarzenie odwrotne- modelu pojazdu z produktami. Wtedy każdy nowy pojazd w szybkim czasie moge podpiąć do tych 1000 pasujących porduktów. Wystarczy ten jednen model pojazdu skojarzyć z listą produktów (podobnie jak teraz wybór modeli)
Ze względu na to że co roku wychodzi jakiś nowy pojazd nie mam możliwośći ( nie nadążam ) z kojarzeniem towarów. Stąd ta funkcjonalność sklepu jest w tej chwili wyłączona, a szczerze mówiąc ta funkcja jest naprawdę dobra... tyle że niepraktyczna w użytkowaniu przy dużej liczbie towaru
Chodzi o przyporządkowanie produktów do danych modeli pojazdów. W tej chwili jest możliowść przyporządkowywania produktu do modelu pojazdu. Jest to pracochłonne jeśli pojawia sie nowy pojazd do którgo pasuje 1000 przedmiotów. W tej chwili należy te 1000 produktów edytować i przyporządkowywać do nowego modelu pojazdu. Czy w poprawkach można by było umożliwić kojarzenie odwrotne- modelu pojazdu z produktami. Wtedy każdy nowy pojazd w szybkim czasie moge podpiąć do tych 1000 pasujących porduktów. Wystarczy ten jednen model pojazdu skojarzyć z listą produktów (podobnie jak teraz wybór modeli)
Ze względu na to że co roku wychodzi jakiś nowy pojazd nie mam możliwośći ( nie nadążam ) z kojarzeniem towarów. Stąd ta funkcjonalność sklepu jest w tej chwili wyłączona, a szczerze mówiąc ta funkcja jest naprawdę dobra... tyle że niepraktyczna w użytkowaniu przy dużej liczbie towaru
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Rodzaj sklepu- odwrotne przyporządkowanie
a probowales kopiowac produkt ? i dopiero na kopii sprawdzic czy produkty powiazane tez sie skopiowaly ?
Z tego co wiem, poprzez kopiowanie produktu mozna tez zaznaczyc cechy, atrybuty i galerie ( nigdy nie probowalem tego robic na sklepie motoryzacyjnym z opcja produktow powiazanych ). Jesli nie zadziala to faktycznie taka opcja by sie przydala.
Z tego co wiem, poprzez kopiowanie produktu mozna tez zaznaczyc cechy, atrybuty i galerie ( nigdy nie probowalem tego robic na sklepie motoryzacyjnym z opcja produktow powiazanych ). Jesli nie zadziala to faktycznie taka opcja by sie przydala.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Rodzaj sklepu- odwrotne przyporządkowanie
Twoja propozycja nie sprawdza się... Mam w tej chwili ok 7tys produktów, których przeznacznie ciągle się zmienia. Wchodzi nowy model pojazdu do którego pasuje np 100 produktów, ( które już dawno mam w bazie, które sa na tyle uniwersalne że można je stosować do wszelakiej maści pojazdów). Wyobraź sobie żarówki - pasują do starych i do nowych modeli... Ale jak co rok wejdzie do bazy nowych 30 pojazdów to mam okrągły rok na zmiany przyporządkowań - syzyfowa i niekącząca sie praca... stąd wygodniej jest do towaru przyporządkować nowe pojazdy...Klikam model pojazdu i z listy wybieram jakie częsci będą do niego pasować...zamiast 7000 produktów mam do otwarcia 30 modeli pojazdów...
- Autor tematu
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości