Instalacja 2 sklepów na jednym serwerze
Instalacja 2 sklepów na jednym serwerze
Witam,
czy istnieje możliwość zainstalowania 2 sklepów na jednym serwerze? Pierwszy sklep jest wstawiony bezpośrednio na serwer, natomiast kolejny chciałem zainstalować w folderze do którego oczywiście przypisana jest domena. Niestety ale nowy sklep ma problem z instalacją. Czy mieliście podobne problemy oraz jak najlepiej rozwiązać taki problem.
czy istnieje możliwość zainstalowania 2 sklepów na jednym serwerze? Pierwszy sklep jest wstawiony bezpośrednio na serwer, natomiast kolejny chciałem zainstalować w folderze do którego oczywiście przypisana jest domena. Niestety ale nowy sklep ma problem z instalacją. Czy mieliście podobne problemy oraz jak najlepiej rozwiązać taki problem.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Instalacja 2 sklepów na jednym serwerze
Jedyny problem to prawidłowe ustawienie domen na katalogi.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Witam,
Bez problemu można zainstalować nawet kilka sklepów na jednym serwerze.
To nie kwestia sklepu a zarządzania serwerem / domenami.
Pozdrawiam,
Mariusz
Bez problemu można zainstalować nawet kilka sklepów na jednym serwerze.
To nie kwestia sklepu a zarządzania serwerem / domenami.
Pozdrawiam,
Mariusz
ja mam z 6 sklepów na 1 serwie, nie ma problemu
Dzień dobry
Czy wszystkie te sklepy są we własnych folderach czy któryś z nich jest bezpośrednio na serwerze a reszta w folderach ?
Czy wszystkie te sklepy są we własnych folderach czy któryś z nich jest bezpośrednio na serwerze a reszta w folderach ?
- Autor tematu
najlepiej serwer podzielić na mniejsze "serwery" (tak jak partycje w dysku) wtedy dla każdej domeny masz public html i zero problemów
jakie błędy zgłasza przy drugiej instalacji, masz drugą bezę danych, dostęp do bazy jest poprawny ?
jakie błędy zgłasza przy drugiej instalacji, masz drugą bezę danych, dostęp do bazy jest poprawny ?
ja mam podpięte 10 domen pod serwer i w każdej jest sklep - tak to wygląda
Niestety ale nie ma opcji dzielenia serwera na częsci. Dostawca serwera to nazwa.pl
Rozumiem że jedynym sensownym sposobem jest wstawienie sklepów do różnych katalogów i do nich zrobić przekierowania.
W momencie jak mam teraz pierwszy sklep bezpośrednio na serwerze natomiast kolejny chciałbym mieć w folderze to w chwili przekierowania domena piebiera konfiguracje z nadrżednego katalogu i nastepuje kolizja.
Rozumiem że jedynym sensownym sposobem jest wstawienie sklepów do różnych katalogów i do nich zrobić przekierowania.
W momencie jak mam teraz pierwszy sklep bezpośrednio na serwerze natomiast kolejny chciałbym mieć w folderze to w chwili przekierowania domena piebiera konfiguracje z nadrżednego katalogu i nastepuje kolizja.
- Autor tematu
Witam,
Serwer na części dzieli się właśnie poprzez utworzenie katalogów.
Na tak utworzony katalog kieruje się domenę.
Do katalogu wgrywa się oprogramowanie sklepu, przeprowadza instalację.
I już.
Nie znam nazwy, ale przeniesienie instalacji z jednego miejsca w drugie nie jest trudne w żadnych hostingu.
Pozdrawiam,
Mariusz
Serwer na części dzieli się właśnie poprzez utworzenie katalogów.
Na tak utworzony katalog kieruje się domenę.
Do katalogu wgrywa się oprogramowanie sklepu, przeprowadza instalację.
I już.
Nie znam nazwy, ale przeniesienie instalacji z jednego miejsca w drugie nie jest trudne w żadnych hostingu.
Pozdrawiam,
Mariusz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość