Praca i zmiany w dwoch sklepach
Re: Praca i zmiany w dwoch sklepach
redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
Nie da sie polaczyc 2 sklepow w 1 baze danych.
Pytanko mam. Czy idzie wyeksportowac wybrane produkty z jednego sklepu do drugiego razem ze zdjeciami ?? Zrobilem cały eksport ale nie przeszło mi kilka produktów ..
ZooSklep napisał(a):redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
Pytanko mam. Czy idzie wyeksportowac wybrane produkty z jednego sklepu do drugiego razem ze zdjeciami ?? Zrobilem cały eksport ale nie przeszło mi kilka produktów ..
fotki musisz recznie przeniesc niestety. No chyba ze ktos napisze jakiś skrypcik ktory sam przegra z jednego serwera ftp odpowiedni katalog ( z odpowiednimi zdjęciami ) na drugi ftp.
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Przerzucanie fotek może być problematyczne ponieważ zależy od konfiguracji serwera - z tego co się orientuję niektórzy dostawcy hostingu mają zablokowane funkcje php pozwalające na pobieranie i zapisywanie plików ze ścieżek innych niż lokalne.
-

- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
redvan napisał(a):ZooSklep napisał(a):redvan napisał(a):dodajesz produkty na jednym sklepie ( robisz eksport bazy danych produktow ) a na drugim sklepie robisz import.
fotki musisz recznie przeniesc niestety. No chyba ze ktos napisze jakiś skrypcik ktory sam przegra z jednego serwera ftp odpowiedni katalog ( z odpowiednimi zdjęciami ) na drugi ftp.
A na to mi ktos odpowie..
musisz przegrac na dysk katalog galerie i wrzucic na 2 serw i po wszystkim
tofif napisał(a):musisz przegrac na dysk katalog galerie i wrzucic na 2 serw i po wszystkim
To zrobiłem ale chodzi mi o kilka nowych produktów , ktore dodałem do sklepu pierwszego i chce aby byly w sklepie drugim..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość