Przelicz koszyk i wywala błąd
Przelicz koszyk i wywala błąd
jak w temacie.
Po wejsciu w ksozyk i kliknieciu "Przelicz koszyk" wywala ponizszy blad.
Teraz sprawdzalem to na demo sklepu KQS. Ale co ciekawe nie na wszystkich wersjach 3.4 sie to dzieje. Np. na Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się jest OK.
Po wejsciu w ksozyk i kliknieciu "Przelicz koszyk" wywala ponizszy blad.
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Warning: array_key_exists() [function.array-key-exists]: The second argument should be either an array or an object in /home/krzyqus/domains/sklep.kqs.pl/public_html/index.php on line 0
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/krzyqus/domains/sklep.kqs.pl/public_html/index.php:0) in /home/krzyqus/domains/sklep.kqs.pl/public_html/index.php on line 0
Teraz sprawdzalem to na demo sklepu KQS. Ale co ciekawe nie na wszystkich wersjach 3.4 sie to dzieje. Np. na Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się jest OK.
-

- Moderator Witryny
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Przelicz koszyk i wywala błąd
U mnie na wszystkich sklepach oprócz jednego jest ok. Nie pomaga instalacja itp, to musiało się stać po którymś tam update najnowszym.
Posprawdzajcie u siebie w sklepach
u mnie błędu nie ma.
Ale pojawiło się inne cudo: w wypadku niektórych produktów po dodaniu do koszyka kilku sztuk i kliknięciu "zamów" ilość redukowana jest do 1 szt.
Klient wpisuje, że chce trzy, klika zamów i ma zamówioną jedną. Klika przelicz koszyk i z kilku robi się jedna sztuka. I w żaden sposób nie można wymusić aby wskoczyła większą ilość, zawsze wraca na jeden (stany magazynowe są odpowiednio duże) Co ciekawe, dzieje się tak tylko z niektórymi produktami.
Próbowałem znaleźć jakiś wspólny element błędnie działających produktów, ale nic z tego. Nie wiem w czym błąd.
Problem zauważyłem po ostatniej aktualizacji.
Ale pojawiło się inne cudo: w wypadku niektórych produktów po dodaniu do koszyka kilku sztuk i kliknięciu "zamów" ilość redukowana jest do 1 szt.
Klient wpisuje, że chce trzy, klika zamów i ma zamówioną jedną. Klika przelicz koszyk i z kilku robi się jedna sztuka. I w żaden sposób nie można wymusić aby wskoczyła większą ilość, zawsze wraca na jeden (stany magazynowe są odpowiednio duże) Co ciekawe, dzieje się tak tylko z niektórymi produktami.
Próbowałem znaleźć jakiś wspólny element błędnie działających produktów, ale nic z tego. Nie wiem w czym błąd.
Problem zauważyłem po ostatniej aktualizacji.
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
No właśnie po ostatniej aktualizacji.
wprowadziłem jeden produkt dla celów testowych:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
stan magazynowy 5 szt dla uproszczenia.
spróbujcie zamówić 1 szt i zmienić zamówienie na 2,3,4,5 szt .
Po kliknięciu "przelicz koszyk" wraca na 1, a przy 5 szt kasuje zawartość koszyka.
To tak tylko u mnie ?
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
stan magazynowy 5 szt dla uproszczenia.
spróbujcie zamówić 1 szt i zmienić zamówienie na 2,3,4,5 szt .
Po kliknięciu "przelicz koszyk" wraca na 1, a przy 5 szt kasuje zawartość koszyka.
To tak tylko u mnie ?
Przy 5 kasuje zawartość a przy 3 wskakuje na 2.
Nie działa jak należy.
Pozdrawiam,
Mariusz
Nie działa jak należy.
Pozdrawiam,
Mariusz
Dziękuje wszystkim którzy pomogli sprawdzić.
Wstawię jako nowy watek, moze autor zwroci
Wstawię jako nowy watek, moze autor zwroci
Wiecie, co może być przyczyną tego błędu i jak to rozwiązać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości