Informacja zamiast ceny gdy ta jest tylko dla zalogowanych
|Strona 1 z 1
Informacja zamiast ceny gdy ta jest tylko dla zalogowanych
Szanowni Forumowicze,
Wdrażam sklep dla kogoś kto chciałby aby w miejscu wyświetlania ceny widniał np. numer telefonu w sytuacji gdy użytkownik jest niezalogowany (ceny widoczne tylko dla zalogowanych).
Zastanawiam się czy byłoby to możliwe - iframe a później w pliku pobranie id produktu z paska adresu (okna parent) i sprawdzenie logowania (cookie?). Nie sprawdzałem czy się da to zrobić ale chyba to niemożliwe... nieprawdaż?
Pozdrawiam
Wdrażam sklep dla kogoś kto chciałby aby w miejscu wyświetlania ceny widniał np. numer telefonu w sytuacji gdy użytkownik jest niezalogowany (ceny widoczne tylko dla zalogowanych).
Zastanawiam się czy byłoby to możliwe - iframe a później w pliku pobranie id produktu z paska adresu (okna parent) i sprawdzenie logowania (cookie?). Nie sprawdzałem czy się da to zrobić ale chyba to niemożliwe... nieprawdaż?
Pozdrawiam
-
nocnystroz
- Autor tematu
Re: Informacja zamiast ceny gdy ta jest tylko dla zalogowanych
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<script lang="JavaScript">
var c="{CENA}";
if (c.length == 0){
document.write('informacja gdy cena jest niewidoczna')
}
</script>
-
nocnystroz
- Autor tematu
przepraszam, chyba już poprawnie:
Przydatne np. przy "Cena na telefon"
var c='{CENA}';
if (c.length == 0){
document.write('informacja gdy cena jest niewidoczna')
}
</script>
Przydatne np. przy "Cena na telefon"
-
nocnystroz
- Autor tematu
Można np. dodać tak:
var c='{CENA}';
if (c.length == 0){
document.write('<a href="index.php?d=rejestracja">ABY ZOBACZYĆ CENĘ ZAREJESTRUJ SIĘ</a>')
}
</script>
Mam pytanko czy da się to jakoś wykorzystać w sklepie bez magazynu, czyli ceny są widoczne ale np. coś mam na zamówienie i nie znam ceny.
tofif napisał(a):Można np. dodać tak:
var c='{CENA}';
if (c.length == 0){
document.write('<a href="index.php?d=rejestracja">ABY ZOBACZYĆ CENĘ ZAREJESTRUJ SIĘ</a>')
}
</script>
dokładnie tak - to bardziej trafny przykład
dokładne rozwiązanie w sklepie bez magazynu nie przychodzi mi na myśl - na pewno można to tez wykorzystać np. dla wspomnianej ceny na telefon ustawiając cenę 0zł i dla niej modyfikując powyższy warunek.
dla produktów na zamówienie trzeba pewnie byłoby utworzyć zależność od konkretnego stanu (treści) dostepności...
-
nocnystroz
- Autor tematu
Właśnie nie mogę się doprosić od 2 lat kqsa żeby dodał możliwość wpisywania tekstu zamiast ceny, ja nie prowadzę magazynu, ale mam dużo produktów, które sprowadzam z zagranicy dopiero jak klient zamówi a przydałoby się umieścić te produkty w sklepie bez ceny ( cenę znam dopiero jak zadzwonię do producenta) i bez możliwości włożenia do koszyka .
nocnystroz napisał(a):tofif napisał(a):Można np. dodać tak:
var c='{CENA}';
if (c.length == 0){
}
</script>
dokładnie tak - to bardziej trafny przykład
dokładne rozwiązanie w sklepie bez magazynu nie przychodzi mi na myśl - na pewno można to tez wykorzystać np. dla wspomnianej ceny na telefon ustawiając cenę 0zł i dla niej modyfikując powyższy warunek.
dla produktów na zamówienie trzeba pewnie byłoby utworzyć zależność od konkretnego stanu (treści) dostepności...
Gdzie to wrzucamy? U mnie nie chce zaskoczyć. Mam to w: Dodatkowa treść w sekcji <head></head> sklepu.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
strona produktu >> zamiast {CENA}
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości