dziwne szerokości tabel w PA

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: dziwne szerokości tabel w PA

przez jan1527 » 2011 lip 03, N 12:46

Sytuacja jest "dynamiczna":
Tabela Pozycjonowanie wyświetla się teraz poprawnie w Firefoksie oraz w Netscape, którą do testów zainstalowałem.
W IE wyczyściłem pamięć; nadal wyświetlanie błędne. Pojawiła się natomiast możliwość ręcznej naprawy złego wyświetlania (poprzednio to nic nie dawało). W odpowiednim miejscu wiersza wciśnięcie Enter przenosi kolejne słowo do wiersza poniżej i, po ponownym otwarciu okna do edycji, wszystko wyświetla się poprawnie. Statystyki we wszystkich trzech przeglądarkach nadal nie zawijają długich wierszy.
Tak, to chyba problem z działaniem przeglądarki. Czy może raczej z działaniem sklepu pod przeglądarką?
Później sprawdzę jak sprawa wygląda na innych komputerach.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez redvan » 2011 lip 04, Pn 06:10

jan1527 napisał(a):Sytuacja jest "dynamiczna":
Tabela Pozycjonowanie wyświetla się teraz poprawnie w Firefoksie oraz w Netscape, którą do testów zainstalowałem.
W IE wyczyściłem pamięć; nadal wyświetlanie błędne. Pojawiła się natomiast możliwość ręcznej naprawy złego wyświetlania (poprzednio to nic nie dawało). W odpowiednim miejscu wiersza wciśnięcie Enter przenosi kolejne słowo do wiersza poniżej i, po ponownym otwarciu okna do edycji, wszystko wyświetla się poprawnie. Statystyki we wszystkich trzech przeglądarkach nadal nie zawijają długich wierszy.
Tak, to chyba problem z działaniem przeglądarki. Czy może raczej z działaniem sklepu pod przeglądarką?
Później sprawdzę jak sprawa wygląda na innych komputerach.

Jeszcze jakbys napisal jaka wersja FF lub IE to by bylo łatwiej. Bo na IE7, IE8, FF3.4, FF4 - nie wystepuje u mnie taki problem. Wlasnie sobie przypomnialem ze raz pod FF na ubuntu cos takiego miało miejsce, ale pozniej podpialem monitor 22 cale i wszystko wrocilo do normy. Wiec nie mam pojecia na ile to moglby byc blad sklepu/przegladarki/rozdzielczosci monitora.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez jan1527 » 2011 lip 04, Pn 21:37

IE8, FF5 - wszystko na bieżąco aktualizowane.
Sytuacja nadal "dynamiczna". Zajrzałem do statystyk. Pierwsze strony są OK, ale piąta już nie: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się Zaciekawiony poszedłem głębiej wstecz i znalazłem więcej podobnych sytuacji.
Zauważyłem też, że nie ma znaczenia, w którym wierszu pojawia się długi tekst.
Po prostu, tekst jest zawijany albo nie jest.
To, że w jednej chwili widzę na komputerze tekst ładnie zawinięty i zaraz potem, na kolejnej stronie statystyk, poszerzoną ramkę utwierdza mnie w przekonaniu, że źródło problemu nie tkwi w moim komputerze (w żadnym z trzech),
ani w przeglądarce (w żadnej z czterech - próbowałem też Iron).
Nie widzę więc sensu robienia dalszych testów ze sprzętem. Czy dobrze myślę?
Tylko w czym tkwi problem?

Autor tematu

przez redvan » 2011 lip 05, Wt 06:57

a jaka masz wersje KQS ? moze update naprawi problem
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez jan1527 » 2011 lip 05, Wt 07:32

wersja 3.4
Mam wykupioną pomoc techniczną w KQS więc wersja powinna być jak najbardziej up to date, tyle że pan K.Sz. od trzech tygodni nie odpowiada na zgłoszony problem.

Autor tematu

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości