dziwne szerokości tabel w PA

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

dziwne szerokości tabel w PA

przez jan1527 » 2011 cze 30, Cz 21:50

Witam
Od jakiegoś czasu mam następujący problem. W Panelu Administracyjnym/produkty/edycja zmieniła się szerokość tabeli Pozycjonowanie. W przypadku każdego produktu jest to inna szerokość. Podobnie wygląda w Panel u Administracyjnym/Statystyki - pojawiła się potrzeba przewijania poziomego. Również i tu długość paska przewijania zmienia się. Problem jest taki sam na trzech różnych komputerach, zarówno w IE jak i Mozilli.
Wygląda to tak: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Problem pewnie banalnie prosty, ale ja jestem laikiem i nie mogę dojść o co tu może chodzić, a Pan K.Sz. od dwóch tygodni nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonu.
Słowem: POMOCY!

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: dziwne szerokości tabel w PA

przez redvan » 2011 lip 01, Pt 06:18

a moze bys tak napisał jaka rozdzielczosc monitora ? Bo z tego co widze, to masz chyba 15 cali , albo po prostu wybrales przyblizenie ( na wszystkich 3 komputerach ). Zobacz czy w przegladarce masz : Widok / Powiększenie / 100% .
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez redvan » 2011 lip 01, Pt 06:19

druga opcja z powiekszeniem odpada ( widze na zdjeciu ze masz 100% ).

Wiec pewnie monitor 15 cali
Moderator Witryny

przez jan1527 » 2011 lip 01, Pt 06:31

opcja z 15" też odpada, to są 2 X 17" i 1 X 21" :(

Autor tematu

przez radek170777 » 2011 lip 01, Pt 06:36

W "Pozycjonowaniu" nie masz żadnej spacji !
A w statystykach tak się zdarza jak jest długi adres strony wejściowej.

przez jan1527 » 2011 lip 01, Pt 07:30

Siedemnastka, przy której właśnie siedzę ma rozdzielczość 1024 X 768.
Rzecz w tym, że na żadnym z monitorów nikt nie zmienia ustawień (są ustawione pod kątem obróbki zdjęć więc nie ma "zabaw" parametrami), a jednak widać zmiany w PA. Zwróć też uwagę na wcześniejszą informację: podczas jednej sesji przy komputerze gdy przełączam się pomiędzy produktami widzę różny stopień deformacji tabeli Pozycjonowanie. Sądzę, że jakakolwiek opcja z monitorem też odpada.
Dodałem przed chwilą 4 nowe produkty, 2 X ze spacjami, 1 X bez spacji, 1 X mieszane - w każdym wypadku tabela ma poprawną szerokość! Wcześniej dodane produkty pozostały bez zmian.
Do tej pory wszystko było bez spacji i w niektórych produktach jest dobrze, w innych źle.
Wszedłem 100 razy z krótkiego adresu - teraz w Statystykach wszystko mieści się na ekranie.
Z produktami nadal nie wiem o co chodzi (piątki są dobre do ich wprowadzania? ;) - będę nadal obserwować.
Dziękuję.

Autor tematu

przez jan1527 » 2011 lip 01, Pt 07:40

Przy okazji:

W "Pozycjonowaniu" nie masz żadnej spacji !

W jakichś poradach webmasterskich znalazłem informację, że Google czyta poprawnie obie formy, ze spacją i bez niej. Tej rady trzymałem się. Czy byłem w błędzie?

Autor tematu

przez jan1527 » 2011 lip 01, Pt 08:02

No nie ma lekko...
Przeglądałem historię statystyk. Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Wygląda to tak, jakby KQS czasem potrafił zawinąć długi adres i pokazać go w trzech liniach tekstu, a czasem "musi" w dwóch i wówczas wydłuża tą linię. Tak to wygląda okiem laika. Czy przypadkiem nie jest podobnie w tabeli Pozycjonowanie?

Autor tematu

przez redvan » 2011 lip 02, So 10:58

a moze to poprostu wina ustawien przegladarki internetowej ? Nie mam pojecia na ile mozna modyfikowac ( zawijanie dlugich tekstow ) z poziomu ustawien przegladarki, ale nigdy nie natrafilem na taki problem ( a naprawde widziałem nie jeden panel admina ).
Moderator Witryny

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość