stan magazynowy inaczej po aktualizacji

Błędy w oprogramowaniu KQS.store. Autor oprogramowania będzie zapoznawał się ze zgłoszonymi w tym dziale błędami i w przypadku ich potwierdzenia, w miarę swoich możliwości będzie reagował na nie.

W temacie ze zgłaszanym błędem, proszę zaznaczyć której wersji programu on dotyczy. W przypadku, gdyby błąd dotyczył nie ostatniej wersji programu, proszę wcześniej sprawdzić, czy błąd nie został już poprawiony w aktualnej wersji oprogramowania

stan magazynowy inaczej po aktualizacji

przez koltat » 2011 cze 08, Śr 05:47

Witam
Po ostatniej aktualizacji ogłoszonej numerem v.3.4 zaczeły się problemy z magazynem w przypadku atrybutów. Np. koloru X mam 10 i koloru Z też mam 10 klient może kupić koloru X 15sztuk co w adminie nie zmienia stanu magazynowego, i problem zaczyna się gdy pomiejszam stan ręcznie danego koloru wtedy z sumy ogólnej robi się nawet stan -5, może miesliście już jakieś problemy ze stanami magazynowymi po ostaniej aktualizacji z maja 2011.

Autor tematu
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: stan magazynowy inaczej po aktualizacji

przez koltat » 2011 cze 17, Pt 11:32

No mnie już szlag trafia, nawet przy produkcie z dwoma tylko atrybutami klient może kupić jednego atrybutu ilość całkowitą dla produktów czyli oba atrybutów, co jest wyjątkowo uciążliwe, czy w najbliższym czasie ktoś z KQS może coś z tym zrobić ??????

Autor tematu

przez koltat » 2011 cze 18, So 13:39

ZROBIŁEM EKSPERYMENT
produkt: kolczyk stan magazynu ustawiony 8 sztuk
z opcją sterylizacji lub bez przy wyłączonym atrybucie stanu magazynowegozego.

jako klient
włożyłem do koczyka maksymalną ilość 8 sztuk z opcją sterylizacji
poczym ponownie włożyłem do koczyka 8 sztuk bez sterylizacji
złożyłem zamówienie na 16 sztuk produktu (a stan jego to 8 sztuk)

po zamówienia stan magazynu -8 sztuk
TAK KIEDYŚ NIEBYŁO !!!!!

Autor tematu

przez redvan » 2011 cze 18, So 13:46

koltat napisał(a):produkt: kolczyk stan magazynu ustawiony 8 sztuk

a jak wlaczysz kontrole atrybutow i wpiszesz ze masz 8 szt bez sterylizacji i 8 ze sterylizacją, to w sumie bedzie 16 szt ( i wtedy mozna dodac te 8 bez i 8 z )
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez koltat » 2011 cze 18, So 16:25

Problem polega że ja wcale niechcę włączyć kontroli atrybutów, ewidentny błąd w oprogramowaniu z magazynem. Zmieniłem w całym sklepie każdy rozmiar i kolor to osobny produkt, chciałem zachować tylko opcję sterylizacji dodatkowo płatnej. Jeśli wprowadzam na stan 10 sztuk produktu to maksymalnie 10 się ma sprzedać, a nie 20 lub 50 w zależności ile będzie opcji tak sklep sobie mnoży dostępną ilość produktów.

Autor tematu

przez koltat » 2011 cze 20, Pn 09:11

marpit napisał(a):
koltat napisał(a):No mnie już szlag trafia, nawet przy produkcie z dwoma tylko atrybutami klient może kupić jednego atrybutu ilość całkowitą dla produktów czyli oba atrybutów, co jest wyjątkowo uciążliwe, czy w najbliższym czasie ktoś z KQS może coś z tym zrobić ??????

Raczej mi to wygląda na niewłaściwe obchodzenie się z magazynem. Kup u mnie więcej niż na obrazku.
Zwiń atrybuty. Ustaw 0 szt. Rozwiń i ustaw magazyn.

Faktycznie twój stan działa OK, sprawdziłem w sklepie dodając do koszyka. Ja też miałem wszystko OK, gdy ustawiłem magazyn i sam próbowałem, do pewnego czasu. W pewnym momencie magazyn przestaje działać tylko nie wyczaiłem kiedy ?

Autor tematu

przez KrzysztofSzmelter » 2011 cze 20, Pn 14:53

Witam,
Zapewniam, że ten mechanizm tak działa od początku jego wprowadzenia. Jeśli jest wyłączona kontrola atrybutów to każdy wariant produktu jest traktowany jak oddzielny produkt i stan magazynowy jest sprawdzany dla niego indywidualnie.

Do tej pory nikt nie zgłaszał zastrzeżeń, ale chyba przyszedł czas na zmianę tego mechanizmu.

Przed chwilą umieściłem na serwerze najnowszą aktualizację, która pozwala na dodanie do koszyka łącznie takiej ilości produktu jaka jest dostępna w magazynie (dotyczy powyższej sytuacji). Będę wdzięczny za informację czy działa prawidłowo. Ponadto aktualizacja dodaje możliwość włączenia formularza szybkiej rejestracji, w którym klient podaje tylko imię, nazwisko oraz adres email. Zmodyfikowałem również formularz standardowej rejestracji umożliwiając jego wysłanie bez wprowadzania wszystkich danych. Dane te zostaną uzupełnione w momencie składania zamówienia.

przez Narbe » 2011 lip 04, Pn 10:03

Mam problem podobny tyle, że bez atrybutów, tzn. klient dodaje do koszyka jakiś produkt, którego mam 2 sztuki na magazynie. W koszyku klient przelicza 3 sztuki i je kupuje a ja mam stan magazynu na -1 i muszę się mocno tłumaczyć klientowi, że kupił coś czego w rzeczywistości w takiej ilości na magazynie nie miałem. Czy istnieje jakaś możliwość zablokowania takiego kupowania?

przez manio » 2011 wrz 21, Śr 13:44

Witam mamten sam problem!!!
Prowadzę sklep odzieżowy, dla danego artykułu występują różne rozmiary M, L, XL, XXL, ustawiam ilości w magazynie ale po pewnym czasie zuważyłem że mimo iż w magazynie mam wystawionych po 4 szt. dla rozmiaru, to niektóre rozmiary nie pojawiają się jakby były niedostępne. Ponadto ilość w magazynie (dla danego produktu) pokazuje mi np. 8sz. , a pod spodem w rozmiarach jest 4 4 4 4 czyli powinno być 16? Czy powodem jest że któś przechowuje produkt w przechowalni lub w koszyku ale nie złożył zamówienia? Czy da się jakoś doprowadzić do wyczyszczenia tego stanu tak aby ilość ogólna i dla romiarów się zgadzała?
Druga sprawa to przed chwilą zmieniałem cos w konfiguracji i teraz jest tak że mimo iż w magazynie jakiegoś rozmiaru nie ma to jest on dostępny na stronie. Po kupieniu go przez klienta pojawia się wartość w magazynie - 1. Co robić proszę o pomoc, pozdrawiam

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości