Wyszukiwarka w katalogu produktów [ograniczenie wyników]

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Wyszukiwarka w katalogu produktów [ograniczenie wyników]

przez redvan » 2011 mar 30, Śr 07:39

Spotykany często problem ograniczenia [ wyświetlenia odpowiednich produktów ] w sklepach internetowych.

Przykład :
Pani Małgosia chce zakupić w sklepie bieliznę w kolorze czerwonym o rozmiarze S. Sklep ma dodane atrybuty ( kolory i rozmiary ).Po wejściu w kategorię bielizna p.Małgosia ma wyświetlone wszystkie produkty znajdujące się w tej kategorii. Domyślne sortowania które występują w sklepie to wg. ceny, nazwy, daty dodania. P.Małgosia nie ograniczy wyników wyszukiwania swojego produktu ( tym sortowaniem ), dlatego można by było dodać odpowiednie miejsce np. {SORTOWANIE_WYSZUKIWANIA} w którym p.Małgosia wybrała by z listy atrybutów odpowiedni kolor i ew. rozmiar otrzymując wynik jak najbardziej trafiony w to co chciała znaleźć.

To sortowanie można by było powiększyć o dodatkowe opcje jak np. cena od, cena do, producent.

Myślę, że nie jednej firmie która korzysta z atrybutów byłoby to bardzo przydatne do sortowania produktów wg. innych wytycznych niż cena, nazwa, kolejność dodania .
Podany przykład dotyczy sklepu z bielizną, ale oczywiście może dotyczyć każdego sklepu który korzysta z atrybutów i klienci sklepu będą mogli łatwiej odnaleźć produkt którego szukają ( nie tylko po nazwie ).
Moderator Witryny

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Wyszukiwarka w katalogu produktów [ograniczenie wyników]

przez akeakekiakaha » 2011 kwi 13, Śr 11:21

Mam podobny problem.
Bardzo ciekawy jestem czy da się zbudować/uzyskać strukturę wyszukiwarki taką jak przy poniższym linku.
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się (zakładka "przeglądaj produkty")

interesuje mnie zawężanie wyświetlania produktów w podobny sposób.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wyszukiwarka w katalogu produktów [ograniczenie wyników]

przez mich » 2011 kwi 13, Śr 17:52

jestem za :), też by mi się przydał taki filtr

Otrzymał podziękowań: 0 razy

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość